Ett osympatiskt martyrskap

Standard

Aftonbladet är en osympatisk tidning. Nu försöker man göra affär av sin ännu mera osympatiska kulturchef Åsa Linderborg, som de flesta kulturjournalister fast långt ute på vänsterkanten. Hon försöker nu över två helsidor i gårdagens tidning göra sig själv till martyr.

Orsaken är att Aftonbladet dragit igång en serie som kallas för ”Granska skiten”. Man vill syna det man kallar för rasistiska hatsidor på nätet. Jurister skall kopplas in för eventuellt uppföljande polisanmälningar för förtal. Man vill alltså, efter vad jag tycker, agera åsiktspoliser och därmed nagga åsikts- och tryckfriheten i kanten.
För detta har Åsa Linderborg blivit ett mål för både hot och allmänt otrevliga meddelande i brev, sms och på nätet. Hon har, enligt vad hon själv skriver, bl a blivit tvungen att flytta hemifrån. Idag får hon inte överraskande medhåll av Sydsvenskans kulturchef Rakel Chukri, som skriver, att hon minsann också blivit utsatt  för hot. Kan den ena, så kan den andra! Man framställer sig själva som martyrer.
Jag tycker inte synd om dom! Konstigt, va?
Låt det vara sagt direkt – det finns många otrevliga nätsajter. I Aftonbladet kallar man dom för högerextrema hatsajter. Det är alltid högerextrema, någon vänsterextremism existerar ju inte i Linderborgs och Aftonbladets trånga värld. Och det är också så, att en sajt som till exempel Avpixlat inte sällan går över gränsen i sin strävan att försöka berätta sanningar som s k Politiskt Korrekta (PK) journalister på Aftonbladet och andra tidningar förtiger.
Och – det finns självfallet inga som helst försvar för dom idioter som uttrycker hot om ond bråd död och andra hemskheter. Det gynnar på intet sätt en debatt om t ex den svenska invandringspolitiken som PK-media, även radio och TV, inte vill bidra till. Som också fallit under bordet hos sjuklövern i riksdagen!

Annonser

2 reaktioner på ”Ett osympatiskt martyrskap

 1. CeGe

  I grunden har jag inget till övers för ett parti som SD, men man kan inte annat än häpna över det våldsamma drev som partiet och dess sympatisörer utsätts i kvällspressen, företrädesvis Aftonbladet. I en förhoppningsvis mera sansad medieframtid tror jag att forskare kommer att baxna när de ser hur diktatorisk nyhetshanteringen varit på Aftonbladet under den nuvarande chefsideologen. Genom att förtiga för Saken oanvändbara nyheter och göra världskrigsrubriker över minsta drängfylla hos SD-politiker (hur lite inflytande vederbörande än må ha haft) far man fram som en speedad Don Quijote i jakt på nya väderkvarnar att bekämpa.

  Det är tragikomiskt att se hur kampanjerna tilltar i samband med minsta ökning för SD i opinionsundersökningarna, vilket i sin tur innebär att SD får ytterligare uppmärksamhet och än bättre siffror, eftersom allt fler vill markera att de avskyr Aftonbladet mer än de älskar SD.

  För tre dagar sedan uppmärksammade Expressen att Regeringens framtidskommission medverkar i ett seminarium där en råndömd artist och rappare som gjort sig skyldig till mordhot mot Jimmie Åkesson är gästartist. I Aftonbladet är detta en ickenyhet, i stället slår man dagen efter som av en händelse upp ett hotscenario mot sin egen kulturchef. Detta är bara ett typexempel på automatiken hos Aftonbladet. Exemplen kan mångfaldigas, och det är en gåta hur Schibsted kan finna sig att de fyras gäng utnyttjar deras tidning för egna stolligheter.

  • Peter Kastensson

   Av alla partier är extremtartierna SD och V dom jag minst av alla kan tänka mig att rösta på. Därnäst MP och C. Hade det varit val idag hade jag röstat blankt. För fattar i inte mastodonterna M och S att man genom sin oförmåga att ta tag invandrarpolitiken driver fler och fler i gapet på Jimmie Åkesson???
   Peter Kastensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s