Ett litet leende då och då är inte fel. Det behövs inga gapskratt för att man ska må bra. Det vet ”Janne Dansk”, Jan Christensen, som på eget förlag kommit med en ny bok, Glömsk? Glöm det! ”Ett långt kåseri”, kallar han det hela.

Min vän Fredrik beskrev det fint med något i stil med, att när Sydis (Sydsvenskan) för några år sedan la ner Oss Emellan-sidan, så försvann möjligheten till lite humoristisk läsning till morgonkaffet. Då tar man hjälp av Jan Christensens bok.
Inget dumt förslag. Humor är nog det man minst förknippar med Sursvenskan, som jag föredrar att kalla den morgontidning som jag av någon underlig anledning fortfarande prenumererar på. Vissa kallar den också Asylsvenskan, också ett passande namn. Nåväl, en parentes.
Jan Christensens bok handlar om pensionären Max Hansson och hans vardag. Tillsammans med frugan som jobbar fortfarande, inom databranschen, med goda vänner och diverse beslutsfattare. Max är en man med stort självförtroende som i alla fall vida överstiger hans hörselförmåga. En sak han dock med stor envishet förnekar.
Det här  orsakar diverse  förvecklingar under hans promenad genom livet. Väl fångat och underfundigt skildrat av Jan Christensen med fin förmåga att skildra vardagens små detaljer.
Kort sagt, en bok som sätter ett smil på ens egen vardag. Kanske känner jag igen mig? Dock inte i det där med att jag skulle behöva en hörapparat. Absolut inte! Det har jag goda vänner som behöver… Fast inte ovan nämnde Fredrik!

Boken kostar bara en hundring inkl. frakt. Kan beställas direkt från författaren, jannedansk@gmail.com – billigt för att få en må-bra-känsla.

Ett svar till “En hundring för ”må-bra-känsla””

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: