En höna av en fjäder

Standard

Jag måste säga att jag beundrar fotbollsklubben AIK för sitt stora mod.

Man utestänger 79-årige f d TV-reportern Bo Hansson från mediautrymmet vid hemmamatcherna. För att han undsluppit sig ordet ”svartingar” som råkade gå ut i etern i en websändning när reportern Mats Strandberg släppt in honom i radiohytten för att han skulle slippa frysa. Ingen tänkte på att Hanssons uttalande råkade höras i Strandbergs mikrofon.
Okey, Hanssons uttalande var inte politisk korrekt. Så får man inte säga i dagens Sverige. Men jag tror ingen skulle reagera om någon från Somalia eller Kina skulle råka kalla mig för ”viting”. Jag skulle inte heller ta illa upp.
Men politiker och media – radio, TV och tidningar – är så in i h-e rädda när det gäller den svenska och misslyckade integrationspolitiken.
Då är det enkelt och anses politiskt korrekt att stänga av Bosse Hansson, medlem i AIK sedan 53 år. Det är modigt av AIK. Men man klarar inte av sina huliganer och slagsmålskämpar som är hur välkomna som helt till klubbens matcher.
Så jävla fegt agerat. Och Sveriges Radio stänger av frilansjournalisten Mats Strandberg från fler uppdrag för att han släppte in Bo Hansson i hytten. Ja, herregud, vilka krumbukter man är mäktiga!
Stå på dig, Bo Hansson! Som jag samarbetat med  i en entimmes direktsändning i TV från Stockholm Cup på Täby nån gång i början av 70-talet.

Det var inte bra att uttalandet gick ut. Men AIK och Sveriges Radio är duktiga på att göra en höna av en fjäder!

Annonser

2 reaktioner på ”En höna av en fjäder

  1. Zeke

    Det märkliga är ju att Bosse Hansson,79, är pensionär sedan en herrans massa år. Han representerar därmed ingen annan än sig själv, och borde väl kunna få ha vilka mossiga åsikter som helst? Han är heller inte den första som snyltat sig in på pressläktaren på gamla meriter. Jag lyssnade f.ö. de sista tio minuterna på Mats Strandbergs referat, och måste instämma med Hanssons ord till Aftonbladet: ”Mats refererade inte, han sa bara ord då och då”. Maken till sorgligt referat har jag nog aldrig hört!

    Kom f.ö. att tänka på den gamla välkända historien om en annan AIK-are, Putte Kock. I en tid då färgade spelare var mer sällsynta än idag i europeisk fotboll refererade Putte en Europacupmatch. Han nämnde alla spelare vid namn, men om den färgade spelaren använde Putte konsekvent ordet ”neger”. Man försökte febrilt rätta Kock från Stockholm via knastriga ledningar, men Putte hörde ingenting. Till slut skrek väl någon: ”För helvete Putte, säg inte ”negern”! Putte ropar tillbaka: ”Stockholm, jag hör er hemskt illa, kan ni bokstavera?” Så blir det alldeles tyst en kort stund, innan Putte återvänder och säger med förvåning i rösten: ”de säger från Stockholm att negern heter Niklas Erik Gustav Erik Rudolf Niklas, men det kan väl ändå inte vara möjligt?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s