Det rör på sig för R3B

Standard

Det händer mycket runt Roger Berg Big Band, R3B. Det var flera intressanta projekt som Roger presenterade vid en presskonferens på måndagen. Det är inte lätt att hålla igång ett storband med professionella musiker, som måste spela i flera olika konstellationer för att livnära sig.

Det är ingen dans på rosor att vara musiker, kvittar hur bra man egentligen är. Det finns jazzmusiker av toppklass även vid sidan av världskändisar som t ex Jan Lundgren och Nisse Landgren. Flera i Roger Berg Big Band.
Roger informerade om att man kommer att återuppta de offentliga repetitionerna. Inte på Tuppen som tidigare utan i Spegelsalen på Moriska Paviljongen i Folkets Park i Malmö. Då ges möjlighet att så att säga hårdköra med bandet ett par timmar innan man öppnar upp för allmänheten och spelar upp. Med dansmöjligheter om någon önskar. Detta sker tre gånger under hösten, söndagarna 14 oktober, 11 november och 14 december kl. 17.00.
Under sommaren hade man två spelningar samma dag dag vid Hälleviks Tradjazzfestival som i år breddat sitt utbud, man spelade i Hot Housetältet under Malmöfestivalen och traditionellt på Git Gay-galan i Malmö. Plus att man öppnade hösten för Hot House på ett fullspikat Tuppen.
”Första repetitionen en 14 oktober inför Big Band Battle på Konserthuset Malmö  den 28 oktober, den 11 november tajmat med  Big Band Battle i Berwaldhallen i Stockholm 25 november ”, säger Roger.
Bandet kan i år fira femårsjubileum och har hela tiden strävat efter att spela originalarrangemang från storbandsepoken med band som Glenn Miller, Tommy Dorsey, Harry James, Benny Goodman, Buddy Rich etc. Den senare något av en husgud för Roger Berg, som i 20 år spelat i Köpenhamn med Tivoli Big Band, vars konserter numera inskränker sig i stort sett till lördagar under säsongen.
Förra hösten drog Big Band Battle med Gunhild Carling och Carling Big Band fullt hus i Konserthuset och biljettförsäljningen i år tenderar samma succé i år. Detta följs alltså upp med en konsert i Berwaldhallen i Stockholm. Då är inte Carling ”motståndare” utan Stefan Andersson Big Band. Stefan är liksom Roger Berg trummis och liksom Vaggeryds-Roger smålänning och har en orkester med proffsmusiker.
Under hösten kommer Roger Berg Big Band också att inta Huset i Magstraede i Köpenhamn under två måndagar, då man ersätter danska Monday Night Big Band – den 19 november och 10 december. I Danmark, i Greve utanför Köpenhamn, blir det en konsert med Michael Caroe, välkänd dansk entertainer, i februari.

Den som vill ha raka rör och full rulle missar inte Konserthuset med Carling och Roger Berg. Ingen afton för balladälskare, om man så säger…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s