I dag skulle det vara slutgalopperat på Jägersro!

Standard

I kväll skulle det egentligen vara sista tävlingsdagen för galoppen på Jägersro. För alltid! Men så blir det inte. Och det väcker nya frågor om den svenska hästsporten.

Skånska Fältrittklubben sa förra hösten upp kontraktet med Jägersro. Inget snack om förhandlingar. Kontraktet sades upp, även om styrelsen med namn som ordföranden Jacqueline Henriksson och Håkan Birger med assistans av galoppförbundets ordförande Hans Hansson  (som nog var den som initierade galenskaperna) hävdade annat. Skånska Travsällskapet tog emot uppsägningen med öppna armar, nästan i alla fall. man vill anlägga en 1800-metersbana för travarna. Avtalet sades upp per den sista september i år.
Vad händer nu? Tyst som i graven efter de förhandlingar som förevarit. Att galoppen kommer att fortsätta i alla fall ytterligare ett år är ingen vild gissning. Heller inte att det kommer att kosta galoppen ett antal miljoner för att så att säga hyra in sig på Jägersro.
Men galoppsporten har gott om pengar (?). Man har ju sålt marken där Täby ligger. Fast någon slutbetalning får man inte förrän köparna har sålt de lägenheter som skall byggas och någon byggboom gällande bostäder kännetecknar ju inte det svenska klimatet just nu. Men det grejar säkert Hans Hansson, för annars kommer han ju tillsammans med sina marionetter i Malmö att få ett slutommäle som galoppens dödgrävare…
Fortsättning följer, snart måste förhandlingarna mellan travet och galoppen på Jägersro vara slutförda?!
Fler frågor. AB Trav och Galopp, ATG, har utsett en ny VD: Vem? Det är ytterst hemligt. Av någon anledning.
Han (eller hon eller kanske hen?) kommer inte direkt till dukat bord. Spelet på hästar sjunker dramatiskt och ATG har fått skriva ner sina prognoser med 500 miljoner (tror jag det var) och det räcker ändå inte. Förtroendet är heller inte på topp för hur hästspelet skötts med märkliga spel från Sydafrika och konstaterat spel sedan loppen är i gång. Inte lätt att vända skutan på rätt köl.
Svenska Spel avskedar en massa folk. Även om spelutvecklingen där inte är lika katastrofal som inom travet, så är det inte tillfredsställande. Blir den nye ATG-VD:ns första uppgift att även minska ATG.personalen?
Ännu en fråga. Skatteverket vill införa artistskatt även inom hästsporten. Utländska hästägare skall beskattas med 15 procent av prispengarna. Världens hårdast beskattade trav-och galoppsport skall mjölkas på ännu mer pengar. Det kvittar om det är sossar eller nå’n jädra allians som styr landet, hästsporten skall klämmas åt.

Vad som sker med de 30.000 heltidsanställda jobb som hästsporten genererar? Det skiter politikerna i. Så illa är det!

Annonser

2 reaktioner på ”I dag skulle det vara slutgalopperat på Jägersro!

  1. Peter Kastensson

    Tack, Anders. Jodå, inget fel på hälsan, lite krämpor får man väl ha med ålderns rätt. Mår du lika bra som jag gör, vilket jag hoppas, så mår du bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s