Hösten och jazzen kommer

Standard

Det börjar dra sig mot hösten. Ursäkta, men så är det och man kan ju alltid undra vart sommaren tog vägen? Vädermässigt kan vi väl hoppas på att sommaren blir lite längre, men när jazzevenemangen börjar avlösa varandra, då är det faktiskt en begynnande höst.

Satt och tittade lite på vad som händer i närområdet framöver. Väljer då bort kvalitetsfyllda Ystads Jazzfestival som redan startat. Det finns förvisso mycket fint att välja på, men det mesta känns lite artfrämmande för mig. Smaken är som bekant delad och det finns säkert folk som tycker att min smak är lite för enkel…
En av mina favoriter är trumpetaren Björn Ingelstam, som tisdag 7 augusti på Pildammsteatern får ta emot Harry Arnold Sällskapets ungdomssstipendium Stand By. Då får också eminente basisten Lasse Lundström Harry Arnold-stipendiet och både Ingelstam och Lundström spelar tillsammans med Amiralens Storband. Björn vet jag med Georgia On My Mind och Lasse Lundström med egna kompositionen Saknad.
Björn Ingelstam är flitigt i elden närmaste dagarna. I morgon torsdag spelar han på Charlie Scott’s i Köpenhamn med Jack Street Band kl. 17.00-20.30. Samma band och samma place på fredagskvällen kl 22.00-01.00. Björn håller sig också kvar på Charlie Scott’s söndag 18.00-20.30 (undrar vad han gör på lördag?), då tillsammans med Charlie Scott’s All Stars och en av Australiens unga stjärnor, trombonisten Shannon Barnett.
Shannon Barnett kan också höras och ses på Ribersborgs Kallbadhus på måndag kl.19.00 då hon igen spelar med Björn och då finns också Mattias Nilsson (bilden med Björn) på pianot med Daniel Franck bas och Snorre Kirk trummor. Låter som en spännande konstellation!
Sedan är det inte så långt kvar till Malmöfestivalen 17-24 augusti och där vill jag absolut puffa för söndagen den 19 augusti kl. 12.00 då Roger Berg Big Band för tredje året finns i Hot House Jazztält. Med Roger’s Sisters Sara Ahlcrona, Anna Pauline och Miriam Ekespong och det brukar vara kö när tältet öppnas. Roger och hans tighta band finns i år också med vid Hälleviks Tradjazzfestival på Listerlandet i Blekinge fredagen den 10 augusti. Och – inte att förglömma – söndagen den 28 oktober blir det ett nytt Big Band Battle på Konserthuset i Malmö mot Carling Big Band. Fjolårets utsålda och bejublade tillställning med två storband på scenen kommer alltså tillbaka! Just det, får jag inte glömma – den 14 september blir det Hot House Ballroom med Roger Berg Big Band på Tuppen!

Det finns naturligtvis mycket mera. Men ni får skylla er själva om ni inte berättat det! Här två länkar till programmen i de båda jazztälten under Malmöfestivalen: Hot House Jazztält och Malmö JazzHouse.

Bild: PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s