Läst och oläst som ger adrenalinkickar

Standard

Lite om läst – och oläst! – senaste tiden. Det behövs lite adrenalinkickar då och då. Det kan man få av Sydsvenskan, som jag kallar Sursvenskan, och Expressen/Kvällsposten. Man blir bara så f-rb-nn-d ibland.

Gamle höjdhopparen Patrik Sjöberg, som med rätta blivit mycket hyllad för sin biografi ”Det du inte såg” har städslats av Expressen/Kvällsposten som krönikör under OS. Man fick för sig att låta honom skriva om invigningen. Om denna tyckte inte Patrik Sjöberg. Det var med viss möda han pallrade sig dit. Om han nu gjorde det förresten? Det han skrev kunde jag skrivit utan att vare sig vara på plats eller se i TV! Han var bara negativ, negativ, negativ.
Vi är många som menar att det här var den bästa invigningen någonsin av ett OS. Jag är förvisso ingen rojalist, men att man fick drottning Elizabeth II i egen hög person att ställa upp på att bli hämtad på Buckingham Palace av James Bond/Daniel Craig med corgyhundarna springande emellan benen var magnifikt. Och sekunderna efter det att  stuntmän utklädda till drottningen och Bond hoppat ur helikoptern som lyft från slottet, så trädde drottningen in på arenan. Engelsk humor av hög potens. Om detta inte en rad i Expressen/Kvällsposten, inte ens i TV-krönikan.
Jag är säker på att att tidningen fått massiv kritik eftersom man i går på Läsarsidan försvarade sig genom Karin Skogh, platschef för Kvällsposten på OS i London. ”Många KvP-medarbetare på plats i London var väldigt imponerade av invigningen. Patrik hade en annan åsikt”, skriver hon. Var har Karin Skogh hittat sina meriter för att vara platschef på ett OS??? Överhuvudtaget har det som den gamle höjdhopparen presterat som krönikör varit tämligen fattigt.
I helgen spelade Tommy Juth. Sven Melander och Mikael Neumann de sista föreställningarna av ”Semestersabotörerna” på Lorensdal i Vellinge. Det här är trions största succé någonsin, när man nu – i alla fall temporärt – lägger ner den här sommarfestligheten. Som var hur rolig som helst och fått strålande recensioner i Kvällsposten (av pensionerade Christer Borg, stort saknad i övrigt på nöjessidorna!), Skånska Dagbladet och Trelleborgs Allehanda.
Sursvenskan då? Nix, där anser man sig för fina för att recensera en så folklig tillställning. Fisförnäma och uppnästa kulturredaktionen, som i en knapp enspaltare gav ljum kritik till ”Arsenik och Gamla Spetsar” med Eva Rydberg och Marianne Mörck, bevärdigade sig inte med att besöka Lorensdalsteatern för att kolla publiksuccén. Det handlar om något så enkelt som att Sursvenskan alltmera avskärmar sig från sina läsare. Kort sagt, Sursvenskan skiter i sina läsare!

Att tidningen sedan mer och mer går mot att bli språkrör för islamismeringen av Sverige är en annan och betydlig allvarligare historia!

2 reaktioner på ”Läst och oläst som ger adrenalinkickar

  1. Jag har under senare tid undrat vart SDS är på väg? Precis som du skriver får man uppfattningen att dom fullständigt struntar i sin läsekrets. Materialet som presenteras är så torftigt så man orkar knappast läsa det. Ofta mycket sakfel, om än i de flesta fall småbagateller, men sådant jag blir irriterad av. Tack för ännu ett läsvärt inlägg!

  2. akecato

    Kvällspesten är inte mycket bättre. I dag braskande löp om stor och avslöjande intervju med Eva Rydberg. Hennes hemliga dröm var att hon ville ha en filmroll, Big deal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s