…och regnet det bara öste ner!

Standard

”Det regnade bara två gånger. Första gången två timmar och andra gången tre timmar.” Skrev Kjell ”Kulturell” Hansson  på Facebook om lördagen i Äsperöd på Österlen. Lite låg det väl i det, men det finns som bekant inget dåligt väder, bara fel kläder.


Det var sommarfest hos Håkan Skytte och Anna. Den här dagen med ”delarrangören” Rolf Perleij, som firade sin 50-årsdag samtidigt med Håkans 65-årsdag. Vi var väl sådär en 150 personer som firade. Till en början i sol, men när grillkolen precis blivit färdig, så kom regnet. Och fortsatte. Men det fanns olika krypin i ladan och i stallet, dessutom lite segeldukar och partytält i den fantastiska trädgården. Och hjälpsamma grannar kom med ytterligare tält och blev rejält genomblöta, det är inte alltid så lätt att sätta upp.
Men åtta timmar förflöt snabbt och under glada hurrarop och en del sång, innan bussen tog Bullengänget tillbaka till Storgatan i Malmö. Några mer blöta än andra men mesta vätan satt utvändig… Och skitigast av alla var denne skribent, som efter ett steg baklänges i jakten på en bild slog en rejäl ”värmölla” över en blomsterkruka. Men hälsenan klarade sig, en stukad axel går snabbt över och hjälpsamma gäster hjälpte kolossen på fötter. Gräset var mjukt… Som det kan gå, men tvättmaskinen fick jobba lite hemma under gårdagen.

Stort tack till ”Håkanna” och Rolf. Nu skall jag bege mig till Ribersborgs kallbadhus. Men vatten har jag fått nog av. Det är jazz med ♫ MICHAEL WATSON [US] – LIVE in MALMÖ w. Ingelstam / Bylling – NOLA CPH Jazz Connection.

Bilder: PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s