Backa ur saudiarabiskt projekt, Malmö Högskola!

Standard

Idag avslöjar Sydsvenskan att ett bolag ägt i Saudiarabien skall gå in som delfinansiär i ”luftslottet” World Village of Women Sports som – fortfarande – sägs ska byggas på Hästhagens Idrottsplats i Malmö. Saudiarabien, ett av världens mest kvinnoföraktande och kvinnoförnedrande länder!

Det här projektet från Kent Widding Persson, tidigare ordförande i LdB Malmös damfotbollslag startade det här projektet tillsammans med IT-miljardären Dan Olofsson. I akt och mening att från Malmö Kommun komma över ett av de mest attraktiva markområdena i Malmö. För bostadsbyggande, naturligtvis. Täckmanteln blev World Village of Women Sports. Ett sportcenter för kvinnlig idrott. Unikt i världen.
Det här köptes rakt upp och ner under buller och bong av Sydsvenskan och dess feministiska sportredaktion i under ledning av naiva sportchefen Anja Gatu (nu mammaledig). Ännu är inte markaffären klar och Malmö Kommun är väldigt tydligt med, att det inte blir någon affär förrän Widding Perssons och Olofssons H-Hagen Fastigheter som bildats för det här ändamålet visar på att sportcentret blir verklighet. 100.000 kvadratmeter på Hästhagen skall bebyggas i nio etapper och första etappen på 28.000 kvadratmeter ska vara det här sportcentret.
Nu hänger det på om Malmö Högskola vill hyra sportlokaliteterna och driva det hela. Det vet man ännu inte och den deadline som kommunen satt, den 30 juni, lär Malmö Högskola inte blir beslutsfärdigt till. Och förhoppningsvis drar man öronen åt sig nu, när Widding Persson/Olofsson vill sälja häften av sitt bolag till Midroc Property Development, som ägs av oljeshejken Mohammed Al Amoudi i Saudiarabien med sin smutsiga kvinnopolitik. Al Amoudi lär för övrigt,  enligt tidgare Kvällspostenkollegan Christina Sandberg, vara ”ingift” i kungafamiljen i Saudiarabien.
Sandberg förekom mig i ett Facebookinlägg i dag, sedan hon precis som jag läst dagens SDS. Där ger man i princip en helsida på allmän plats åt nyheten med den saudiarabiska inblandningen i en anläggning för kvinnoidrottslig forskning. Men inga kommentarer om hur kvinnor behandlas i arablandet. Som vanligt fegar Sursvenskan ur, vare sig på ledare- eller sportsidor kommenteras nyheten.
Det var 2007 som projektet drogs igång. Ännu har ingen spade satts i marken på Hästhagen. Jag tvivlar på att det någonsin sker, i alla fall inte för ett uppblåst ”kvinnoprojekt”. För nog måste väl Malmö Högskola backa ur det här synnerligen tvivelaktiga och  nu saudiarabiska projektet!

För övrigt till önskas Anja Gatu en fin mammaledighet. Hoppas hon får många barn…

En reaktion på ”Backa ur saudiarabiskt projekt, Malmö Högskola!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s