Man är inte direkt överraskad…

Standard

Har först nu uppmärksammats på en händelse tidigare i veckan. Som gör mig jävligt upprörd!

96-åriga Eva Bergdahl från Karlskrona flyttade till Thailand i september förra året för att under sina sista år få vara i närheten av sin son Ingolf och hans familj i Cha AM. Men då beslöt Pensionsmyndigheten att dra in hennes garantipension på 4.400 kronor i månaden. Orsak: Det betalas inte ut till pensionärer som utvandrar till ett land utanför EU/EES-området?!
Nu kan ju för det första fråga sig om länder utanför Europa anses sämre än EU-länder?! Vidare kan man fråga sig vad i h-e EU har med den saken att göra?!
Det är Pensionsmyndigheten som administrerar och beslutar. Det finns möjlighet till dispens. Eva Bergdahl sökte dispens. Men fick nyligen avslag. Så från och med april i år behåller Pensionsmyndigheten Evas pengar. 4.400 kronor i månaden före skatt.
Generaldirektören för Pensionsmyndigheten heter Katrin Westling Palm. Hon har alltså möjlighet som högste chef se till så att Eva kan få dispens. Men icke! Ett fruntimmer totalt befriat från all empati! Hon är tillsatt av regeringen och kommer från Försvarsdepartementet, Riksskatteverket och Skatteverket. Har tydligen aldrig haft kontakt med riktiga människor.
”Det krävs mycket starka skäl” för att ge dispens, enligt Pensionsmyndigheten. Sådana skäl finns inte enligt Katrin Westling Palm och hennes underhuggare – läs chefsjurist Thomas Norling! – på myndigheten. Möjligen kommer Eva Bergdahl att få tjänstepensionen efter sin make utbetalt. 1.000 kr? 1.200 kr?
Hur många svenskar som är 96 år utvandrar för att komma i närheten av den enda familjemedlem man har??? Frågan ställs till Pensionsmyndigheten. Nu lär en privatperson gå in och garantera samma summa som garantipensionen till Eva under resten av hennes livstid.

Betr. Katrin Westling Palm så var det hon som 2010 arrangerade en fest för Pensionsmyndigheten som kostade 3,5 miljoner kronor. Samma år s0m det genomfördes en pensionssänkning. Så man är väl inte direkt överraskad…

PS! Privatpersonen är enligt Expressen/Kvällsposten i dag Mikael Fahlander bl a delägare i investeringsbolaget Avalanche Capital, tidigare ordförande i Örebro Hockey Club och finansiären bakom KHK i Karlskrona. Fin man!

Annonser

En reaktion på ”Man är inte direkt överraskad…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s