Snart dags för semesterkul igen

Standard

Sprang på en gammal Ölhäfvaremedlem för några dagar sedan på Bullen. F.d. Ölhäfvare, en av dom som blev offer för en utrensning märkligt iscensattes för många år sedan. Men Mikael Neumann trivs säkert bättre i Gammeldanskens Vänner som då och då sammanträder på Bullen under min gamle Kvällspostenkollega Christer Borgs ledning. Det var på den tiden tidningen skrev även om jazzen på sina nöjessidor och inte bara om fjortismusik för ungar som ändå aldrig köper tidningen. Som tynar bort mer och mer sedan nollåttorna på Expressen tagit över och skiter i det som händer i vårt område.

Mikael Neumann berättade att han tillsammans med Sven Melander och Tommy Juth tillbringat en vecka i Istanbul för att spåna inför sommarens Semestersabotörer som Smokinglirare. I år spelar man på Lorensdalsteatern i Vellinge. En gammal hästgård där advokaten Klas Andersson drev hästuppfödning och hade tävlingshästar. Den rödvita dressen från Stall Kåa kör nu sonen Robert Andersson vidare i. Minns att Klas Andersson hade en amerikansk hingst som hette Captain Rodney och jag tror min far betäckte något sto med den hingsten någon gång på 60-talet. En fin och vit gård minns jag att det var och är, ligger vid busshållplatsen på motorvägen utanför Vellinge.
Numera är Lorensdal en kulturgård med bl a teatersalong med bekväma stolar, enligt Mikael Neumann. Det är alltså där som man spelar sista säsongen av Semestersabotörerna. Allt har naturligtvis sin tid och det kan ju vara dags för gubbsen att få en ledig sommar efter många års semesterspelande.
Jag har haft jäkligt roligt under alla år man spelat från det man började i Fotevikens Vikingaby till Solsäter till Strandbaden. Nu har man alltså närmat sig Malmö och och se’n är det slut. ”Om ni inte har haft roligt innan, kommer ni inte att få det nu heller”, säger herrarna. Som förmodligen också får lite hjälp även i år med en del spetsfundigheter från Åke Cato – om Åke nu har hämtat sig från brända fötter och rälig mage efter sin semester på Madeira?! Semestersabotörerna  har premiär den 29 juni. Jag rekommenderar att boka biljetter i tid. Kan göras här.
Mikael Neumann gav mig en ny CD med musik av pappa Ulrik som han spelat in tillsammans med bl a gitarrkollegerna Christer Karlberg, Göran Söllscher och sonen Tobias. En underbar platta att bara sitta och njuta till. Härligt!

Lite jazz som avslutning. East End Jazz Band med Ulf Darinder kornett, Kalle Kronqvist bas och Göran Holmberg banjo hade förstärkt med Håkan Ekvall på saxar och klarinett och den förträfflige trombonisten Fredrik John på Bullen i söndags. Freddie John reser till New Orleans i veckan för en del spelningar. Tillbaka i Malmö för att lira med Kalle Kronqvist och Kroons Jassband på Hot House och Tuppen vid säsongfinalen den 25 maj. Härligt!

Tillbringade ett par timmar av måndagseftermiddagen på Charlie Scott’s i Köpenhamn där ”under trappan” trumpetman Björn Ingelstam med trion Chris Tanner klarinett. Henrik Bay gitarr och Marc Davis bas fick hjälp av pappa Hans Ingelstam med sin trombon i några låtar, bl a Fidgety Feet och Easter Parade. Härligt!

Mera jazz – på söndag i Västra Karaby Kyrka där Roger Bergs Swingkvintett med Lynette Koyana hyllar Jazzdivas – Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan m fl. Roger Berg på trummorna förstås och så Måns Persson (på bilden med Roger) gitarr, Lasse Lundström bas, Ed Epstein saxofon och Erik Berndalen trumpet.

Det blir sista jazzkonserten tillsammans med ”Minister of Jazz” Sven-Erik Palmbring som under våren går i pension från sin kyrkoherdetjänst.

PS! Höll ju på att glömma det viktigaste. Fredag är det Olof Karlén med Vänner på Hot House på Tuppen. Vännerna till basspelande Olof är Sven-Erik Lundeqvist piano, Jerker Heijkenskiöld trummor och croonern Henrik Engstrand. Den här kvällen gästas man också av eminente trombonisten Ola Åkerman. Mycket Frank Sinatra och The All American Songbook! Musikstart kl. 20.30 och adressen Tessins väg 10. Kanske bäst att beställa bord, 040-34 39 93!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s