Travets störste skitsnackare avlönas av ATG

Standard

Det finns en stor skitsnackare inom den svenska travsporten. Han avlönas av ATG och heter Micke Nybrink.

Han förekommer flitigt i diverse travprogram i diverse Tv4-kanaler. Han skriver dessutom i Aftonbladet. Båda dessa media är när det gäller travet finansierade av ATG. Allt snack om oberoende journalistik är bara ”bullshit” – för att bruka ett uttryck som nämnde Nybrink använder sig av.
När hästarna inte springer som Nybrink spelar, så öser han sin galla över kuskarna. Det är aldrig eller sällan Nybrink som spelat fel. Det är kuskarna som kör dåligt. Vilket väl kan hända då och då, men alla idrottsmän kan göra sämre ifrån sig men blir inte avrättade för det.
För inte så länge sedan var det Johnny Takter som fick bestiga schavotten i ett Vinnareprogram i TV4. Johnny hängdes av Nybrink för att ha kört bort Online d’Amour som bara var tvåa i ett V75-lopp.
I gårdagens Aftonbladet stenade Micke Nybrink Kalmartränaren Thomas Jonsson för att han inte med Zapfos Håjt försvarade ledningen när Johnny Takter kom farande med storfavoriten, en överlägsen Jackal Face. Thomas Jonsson hade ju gubevars inför tävlingarna gått ut och sagt att han tänkte köra i ledningen med sin startsnabba häst. Det svalde Nybrink med hull och hår. Att sedan Jonsson tänkte om i sina dispositioner, det kunde Nybrink inte svälja. Att säga en sak och sedan ändra sig, fy, fy, fy! Då drabbas man av Nybrinks elakheter. Taktiska uttalanden, det har Nybrink i sin enkelspårighet aldrig hört talas om.
Han har visst vid något tillfälle sagt att han anser sig vara spelarnas ombudsman. ”Bullshit” igen, han är bara sin egen ombudsman.
Om man skall vara snäll kan man kanske påstå, att Nybrink försöker vara oberoende gentemot ATG och därför kräker ur sig både det ena och det andra. Men egentligen borde det vara rätt besvärande för ATG, han är knappast någon nyansernas mästare, Micke Nybrink.
….och egentligen borde man döpa om ”Vinnare” till ”Förlorare” eftersom man ofta uppehåller sig mer runt hästar som förlorar än vinner. Det var inte så värst länge sedan den oerhört överreklamerade Jessica Almenäs tog heder och ära av en kallblodsamatör för att han inte drev sin häst med spöet på upploppet och därmed riskerade en andraplats som kunde ändat i en galopp för att – kanske – kunna vinna.

En liten kallblodsamatör, modig tjej på min ära.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s