ATG körde över galoppbasen

Standard

Så är det definitivt. Under 2013 fösvinner galoppen från Jägersro. Vid sitt styrelsemöte i måndags, förmedlat till Skånska Travsällskapets extrastämma igår, valde ATG att köra över galoppen och dess ordförande Hans Hansson, som också sitter i ATG:s styrelse.

Något överraskande? Jag trodde nog att ATG skulle vifta med en penningbunt för att travet skulle ta hand om galoppen några år till i väntan på att Hansson & Co fixat en ny bana. I stället ger man klartecken till en 1400-metersbana för travet på Jägersro att påbörjas i slutet av nästa år. Öppnar för förhandlingar om att vara med och finansiera denna och på så sätt blir det ju faktiskt en form av pengapung för travet. Längre tid än nästa år får inte galoppen på sig. Travet har meddelat utträde ur ideella föreningen Jägersro trav & galopp, JTG, från 15 februari 2013. Därmed upphör JTG.
Skånska Fältrittklubbens ordförande Jacqueline Henriksson fortsätter sitt patetiska försvar på Svensk Galopps hemsida om att galoppen inte gjort något fel, att man aldrig sagt upp avtalet med Jägersro trav & galopp. Men en lögn förvandlas inte till sanning för att man upprepar den ständigt, ständigt.
Det här är tragiskt för alla galoppaktiva. Det handlar om ett mord på Jägersrogaloppen som funnits på banan sedan den invigdes 1907. Iscensatt av styrelsen för Svensk Galopp och utfört av dess ordförande Hans Hansson och Fältrittklubbens styrelse med marionetten Jacqueline Henriksson som galjonsfigur.
Kanske blir det så illa, att det inom några år bara finns galoppbanan utanför Göteborg kvar? Täby Galopp är sålt, galoppen har som en första utbetalning av påstått miljardbelopp fått 250 miljoner kronor. Ett ”piss i Mississippi” och mer pengar blir det inte förrän byggbolagen kunnat avyttra alla lägenheter som skall byggas på marken. Det beror helt på vilka tider vi kommer att möta, när Svensk Galopp kan få sina pengar. 250 millar räcker inte långt när det skall byggas två nya galoppanläggningar!
Hans Hanssons position som ordförande för Svensk Galopp och i ledamot av ATG:s styrelse förefaller inte speciellt stark efter det inräffade. Jacqueline Henrikssons inte heller, hela hennes styrelse bör väl förpassas till ett tråkigt kapitel i galopphistorien vid nästa årsmöte med Skånska Fältrittklubben!

Roligare i hockeytemplet


Från något tråkigt i går – jag ville ju ha galoppen kvar på Jägersro! – till något betydligt trevligare. Malmö Redhawks hade bjudit in ett par hundra medlemmar från Idrottsmuseets Vänner till Malmö Arena och den allsvenska ishockeymatchen mellan ”rödhökarna” och Troja Ljungby. Äntligen klättrade Redhawks över det streck som skiljer möjligheten att kvala uppåt från det intetsägande mellanskiktet. Nu gäller ”bara” för Malmölaget att hålla sig kvar där för att få kvala vidare och kanske i viss mån rädda en katastrofsäsong. Även här kommer troligen fler huvuden komma att rulla än från den tränare som hittills getts skulden för den idrottsliga misären trots alla Stenbeck-miljoner.
Det här var den andra hockeymatchen jag sett på Malmö Arena den härsäsongen. Den förra var en miserabel uppvisning inför fullsatt Arena cirka 12.000 personer och förlust mot Rögle. I går var det tomt, tomt. Publiksiffran uppgavs till 4.294 och jag fick nästan känslan av att den var lika friserad uppåt som man brukar ägna sig åt på Halmstad Travet…

Någon större match var det inte, men Redhawks vann med 3-1 och visade i alla fall lite go och vilja. Fortsätt så, för lika mycket som jag vill ha galopp på Jägersro, vill jag ha ett ishockeylag från Malmö tillbaka i Elitserien!

Bild: PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s