Glada miner i både travet och galoppen!

Standard

Sida vid sida på scenen stod Kerstin Peterson-Brodda och Jacqueline Henriksson. Ordförande för Skånska Travsällskapet och Jägersro trav & galopp respektive Skånska Fältrittklubben. Slipade stridsknivar hade åtminstone tillfälligt lämnats i stallen. Längst till vänster på bilden nedan när Johnny Takter fick utmärkelsen som Årets Kusk och Jacob Johansen som Årets Jockey.


Det var vid Jägersros årliga Hästgala på fredagskvällen och inte ett ord yttrades om det spända förhållandet som i dagens läge ser ut att utmynna i att galoppen försvinner från Jägersro efter den här säsongen. ”Men motsättningarna har aldrig nått ner till oss på golvet”, som någon uttalade det och dom aktiva har inte svårt att komma överens och att glädjas över respektive disciplins framgångar. För det är ju så, att såväl travet som galoppen nått oerhört stora framgångar och beträffande galoppen så är Jägersro ledande i landet. Och det retar ju en del norrifrån…
Men nu skall vi vara snälla och det var som vanligt en fin travgala med travets Paula Ahlström och galoppens Anna Thelander som mycket duktiga presentatörer med lagom långa intervjuer och presentationer av pristagarna. Det var schwung över händelserna på scenen.
Inledningen på händelserna inför drygt 500 personer – rekord! – var en smärre chock. Av glädje. Det lär vara Jenny J Karlsson, lärling och sambo med Johnny Takter som var regissören bakom det hela. Till någon rockig melodi dansades det av tränare och personal på stallgolven! Joakim Lövgren med öronhuva och galoppnestor Lennart Reuterskiöld med hustru Madde fastnade speciellt med härlig rytm! Här borde Kanal 75 och allt vad ATG nu har för marknadsföringsinstrument kunna lära, att man inte behöver betala miljoner för att skicka diverse folk till Kalifornien och andra trevliga semesterställen för att spela in reklamfilmer!
Kvällens olika pristagare kan ni läsa om här!
Jag hade som vanligt min lilla Sony med mig och förevigade lite festfolk:

Mitt bordssällskap bestod av Göran Nilsson och Bo-Göran Paulsson från travets måldomarnämnd.

Johnny Takter och Jenny J Karlsson trivdes uppenbart tillsammans med Sydsvenskans eminente trav-, galopp och ridsportsjournalist Anders Engman och hans sambo Eva-Marie. Anders blev för övrigt själv belönad med ett stipendium från Svenska Hästsportjournalisters Klubb vid ATG:s stora Hästgala i Göteborg nyligen.

Tidigare travtränaren Holger Bengtsson är fortfarande aktiv som medhjälpare till Tomas Malmqvist och träffade en av sina gamla hästägare. Tidigare MFF-ordföranden och basen för Svensk Elitfotboll Bengt Madsen har fortfarande häst med några andra. Bl a hos Joakim Lövgren treårige Filur Sund (jo, faktiskt en häst med samma namn som ägdes av Lambert Asker och som hjälpte Holger Bengtsson att bli Halmstadtravets första champion 1969!). Dagens treårige Filur Sund ägs av Spartanerna KB i Svedala och meningen är att allt överskott från Filur Sund skall gå till ett OS-hopp från brottningsklubben Sparta.

Årets travtränare Lutfi Kolgjini tillsammans med sonen Adrian som utsågs till Årets Lärling och också fick ta emot Göran Falks stipendium.

Slutligen… personligen hoppas jag att det ges utrymme för galoppen att vara kvar på Jägersro. Även om jag också ser fördelen med att travet får en 1400-metersbana. Men den ekvationen är väl omöjlig att lösa?!

BILDER: PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s