Mot ljusare tider här – men även där hemma?

Standard

Eftersom det kan regna även i Khaolak har det varit läge för lite internetaktiviteter under eftermiddagen. En positiv sak med Sursvenskan, f’låt Sydsvenskan, är att man i alla fall som prenumerant har tillgång till hela tidningen i pdf-format.

Det här skrivs vid halvfemtiden på eftermiddagen thailändsk tid, alltså nån gång vid halvelvatiden på förmiddagen svensk tid. Då lär partiledardebatten i riksdagen ha pågått en stund. Är det Håkan Juholts sista strid som sossarnas partiledare?
Jag tror och nästan hoppas det. Det här är ju en skämtfigur som borde varit borta redan. Med honom kan S aldrig, aldrig komma tillbaka som en maktfaktor i svensk politik. Herregud, hur mycket tålamod har man i partiet med denne clown? Han hann inte komma tillbaka från julledigheten förrän han beskyllde Moderaterna för att ha samarbeta med Sverigedemokraternana i en försvarsfråga 2010 trots att SD inte satt i riksdagen då. Han vill utnämna ”försvarskompisen” Urban Ahlin till sin närmaste man trots att Ahlin för inte så värst länge sedan anklagades för sextrakasserier, och har Jugholt inte tidigare haft S-kvinnorna emot sig, så har han det nu. Var skall det sluta?
Det här är inget önskeläge för svensk politik. Fredrik Reinfeldt och hans Allians är helt utan visioner och behöver ju heller inte ha några eftersom det inte finns någon opposition. Stillastående är tillbakagång och stillastående är precis vad Alliansens politik är. Reinfeldt flörtar lite med Miljöpartiklarna om invandringspolitiken. Det för inte Alliansen framåt, driver bara över väljare till SD. Fast – parentetiskt – det vågar man inte skriva i Sydis som förtiger all sanning om Shariatrogna muslimrörelsers utbredning i Sverige.
Sossarna behöver en stark ledare NU för att det skall hända något med den svenska politiken.

Förhoppningsvis ljusnar det även för både sossar och alliansare, precis som det gör utanför balkongen. Solen är tillbaka och det blir en fin kväll vid Andamon Sea.-

Bild: PETER KASTENSSON

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s