Det började fint på Gustav Adolfs Torg

Standard

Jag har aldrig varit mycket för att delta i olika former av manifestationer eller demonstrationer. I går gjorde jag ett undantag.

Jag gick till Gustav Adolfs Torg i Malmö klockan 17. Tillsammans med uppemot 6.000 personer genomfördes en manifestation mot våldet och alla mord som skakat Malmö senaste tiden. Det började väldigt fint. Fiol och gitarrmusik och så ett kort tal skrivet av arrangörerna med Luciano Astudillo i spetsen. Viktigt var att detta var en manifestation ovanför partigränserna. Men Fredrik Reinfeldt och hans Allians måste vakna ur sin dvala och reagera, speciellt som man inte har någon opposition att tala om. Och jag gillar inte hans flört med miljöpartiklarna i invandrarfrågan. Regeringen och den s k oppositionen bara förstärker Sverigedemokraterna som i stället måste utrotas med alla medel!
Susanne Naffah från radiokanalen Din Gata läste mycket fint upp talet. Hon ville att talet skulle  höras upp till regering och riksdag. Man samlade också in namn för att visa hur eniga ”Malmöbor” var mot det fruktansvärda våld med många mord som drabbat staden på kort tid.
Man må tycka att sådana här manifestationer inte är värda något. Det tyckte inte jag i går. Det kändes faktiskt fint.


Men… sedan stördes, jo jag skriver stördes, manifestationen av en demonstration. Det var den mördade 15-åringens anhöriga som plötsligt trängde sig in framför scenen med skrik och gråterskor. Det här var ingen spontan sorgemanifestation. Nej, det var en mycket väl förberedd demonstration. Stora bilder på 15-åringen, bl a tagna på sjukhuset. Dessutom stora plakat med texter riktade mot polisen.
Det var inte bara jag som blev illa berörd och lämnade den manifestation som började så fint. Flera blev lika illa berörda.
Det hör också till saken att den mördade grabbens fader i en tidning uttryckt att Malmös polischef borde avgå, att polisen får en månad på sig att klara upp mordet. Om inte detta sker ”kommer man själva att ta itu med det ”. Öga för öga, tand för tand, precis den kultur som utlöser gängstriderna i Malmö. Visst är det en stor tragedi för familjen som inte blir mindre av att den unge sonen innan han blev straffmyndig hade ett allt annat än fläckfritt förflutet med knark och våld.

Jag tycker inte den här händelsen stärker ”mångkulturen”.

2 reaktioner på ”Det började fint på Gustav Adolfs Torg

  1. Bosse

    Nu försöker den drabbade familjen göra det mesta möjliga av denna tragiska händelse, intte bara genom den manifestation som du beskriver ovan utan även i morgon onsdag då begravningen skall äga rum. Då har polistillstånd getts, bl.a för att tåga med kistan genom stan.

    Offret hade ett förflutet med knark och våld skriver Du och nu försöker hans anhöriga framställa honom som en oskyldig martyr. Du skriver hur illa berörd du blev av det inträffade och manar till besinning får man intryck av. Är det då särskilt välbetänkt att framhålla att ”Sverigedemokraterna … måste utrotas med alla medel!” Det är ju ett uttalande helt i nivå med faderns hot och det är ju ändå en svårt drabbad person.

    Hur som helst är detta en tankeställare framför allt för alla dom som hyllar det mångkulturella samhället. Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s