Lite om både det ena och det andra…

Standard

I dag är det galopp på Jägersro, årets fjärde sista dag. Med V65 och idel storlöpningar på programmet. En säsong som blivit alltmer turbulent närmar sig sitt slut.

Närmar sig slutet för galoppen också på Jägersro? Mycket talar för att så blir fallet. Efter den 30 oktober nästa år är det nog slutgalopperat. Nog om detta, den 21 november tar Skånska Travsällskapets stämma ställning till hur det blir sedan Skånska Fältrittklubben sagt upp avtalet med travet. Det ryktas som att Lutfi Kolgjini kommer med ett utspel då. Wait and see!


I går var det Street Band-fest på Jägersro. Street Band är den RIKSgaloppör som tjänat mest pengar av dom sju som finns i landet. Det här har blivit en succé för galoppen och allra mest för trion på bilden ovan – Annelie Hollstenius som ridit Street Band i alla löpen, succétränaren Johan Reuterskiöld och skötaren Angela Thornberg. Nästan 300 personer av om tusen ägarandelarna fanns på plats på Jägersro och bjöds på bl a älgstek och dans. Det ingick i konceptet att ägarna till den RIKSgaloppör som blev bäst skulle bjudas på fest av ATG värd 100.000 kronor. Det kom så många att Jägersro nog fick skjuta till några tusenlappar också…
Efter tävlingarna idag skall alla RIKSgaloppörerna säljas på auktion. Sedan läggs dom pengar auktionen inbringar i potten som respektive häst har tjänat – alla har startat! – och mest blir det för Street Band, som med bl a fem segrar i dom 15 starterna fått ihop 418.940 kronor. Gissningsvis säljs Street Band för runt 300.000 kronor till det konsortium på cirka 100 andelar som bildats. Och sedan delas pengarna ut till dom ursprungliga  tusen andelarna som kostade 300 kr styck.
Det talas om att Street Band kan komma att kosta betydligt mera, runt en halv miljon. Överpris i så fall, enligt min mening, men vi får väl se. Självfallet vill Johan Reuterskiöld gärna behålla hästen i sitt stall. Street Band var faktiskt den häst som tog längst tid att sälja ut i början av året. Den 2 februari kommer andelarna till 2012 års RIKSgaloppörer ut på marknaden och som vinnare får Johan Reuterskiöld vara med även nästa år. Den häst han valt – och faktiskt redan köpt i England – lär inte bli svårsåld!

Juholt, obegåvad hästhandlare

Från en hästhandel till en hästhandlare. En sämsta sortens marknadshandlare som från gamla tider… Eller vad man nu skall kalla s-pampen Håkan Juholt. Han tror han kan styra allting själv. Har meddelat Sveriges Television att han minsann inte kommer att ställa upp debatter om han inte får bestämma upplägget. Då blir det TV4, säger Juholt som minsann inte tänker låta sig ”hunsas” av SVT.
I Sydsvenskan i dag är politiske krönikören Per T  Ohlsson fin i kanten. Han skriver om att sossarna ägnar sig åt kompetensavveckling, att Juholt inte är statsministermaterial, att hans omdöme inte förbättrats, att han  fortsätter att sprida måttligt begåvade uttalanden kring sig etc. Ohlsson kunde skrivit att Håkan Juholt är en korkad S-ledare…

Plumperne på Blå Båten

Lite musik på sluttampen denna söndag. Den som missade den fullsatta föreställningen hos Hot House för drygt två veckor sedan med Henning  Munk & Plumperne tillsammans med Fredrik John, får en ny chans på fredag 19 november. Då är det nämligen picknickföreställning med gubbsen på Blå Båten med musikstart kl. 20.00. Den som kan visa upp ett medlemskort från Hot House får rabatt från 250 till 180 kronor. Och medhavt, både mat och dricka, accepteras av skepparen Lasse O.

…och inte en endaste häst eller hästhandlare i sikte! Slutligen, jag kanske var lite orättvis mot gamla tiders hästhandlare. För korkade var dom minst allt…

Annonser

En reaktion på ”Lite om både det ena och det andra…

  1. Alla meningsmotståndare kan inte annat än jubla över att man tycker att S fått en oduglig partiledare, Återstår att se vad S-medlemmarna tycker. Det är kanske det viktigaste för honom och det parti han valts av medlemmarna att basa över. Han kan möjligen en aning bortse från vad sina motståndarna tycker, det viktigaste för honom är vad medlemmarna och övriga tänkta väljare tycker och känner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s