Svensk Galopp stryper det fria ordet

Standard

I programmet till onsdagens lunchgalopptävlingar på Jägersro finns ännu en förklaring till Svensk Galopps mord(försök?) på Jägersrogaloppen. Med benäget understöd av dom avundsjuka korkskallarna i Skånska Fältrittklubbens styrelse. Det går för bra för banans proffstränare!

Jägersrogaloppens sportchef Bo Gillborg (som Svensk Galopp vill ha bort!) kan i rena siffror bevisa faktum. Jägersros proffstränare har i år sammanlagt fått sina hästar att per den 4 oktober springa in 5.120.000 kronor i Sverige och utlandet inklusive bonus. För Täbys tränare är siffran 2.320.000 kr och för Göteborgs 2.270.000 kr. Jägersrotränarna Lennart Jr Reuterskiöld, Fredrik Reuterskiöld och Francisco Castro toppar listan före Täbys Patrick Wahl. Sedan följer Johan Reuterskiöld, Bodil Hallencreutz före Täbys Tommy Gustafsson och Yvonne Durant, sedan Jägersro igen med Hans-Inge Larsen, Vanja Sandrup och nye Fabricio Borges. Cirka 620 hästar tillhör Jägersroräjongen mot inte ens hälften runt Täby.
Det här är så klart förfärande siffror för Svensk Galopp! Tacka tusan för att man vill döda Jägersrogaloppen som man inte har makten över!
I dagens nummer av Travronden, som även ger galoppen lite utrymme, skriver man på ledarplats under rubriken ”Vill strypa det fria ordet” om hur Fredrik Reuterskiöld av Svensk Galopp stoppas som tränare för en RIKSgaloppör nästa år. Svensk Galopps VD Gunnar Werner säger klart att det beror på att Fredrik Reuterskiöld haft kritiska synpunkter på galoppens uppsägning av samarbetsavtalet med travet på Jägersro, att han inte är lojal mot Svensk Galopp.
Fredrik är ju även galoppexpert vid Hans G Lindskogs sida i TV4:s onsdagssändningar på lunchen med huvudvikten lagd på galoppen. Ett strålande reklamprogram för galoppen men där Fredrik framfört sin kritik. Gunnar Werner försöker alltså strypa det fria ordet, har också till Sydsvenskans Anders Engman sagt ”att det skulle se konstigt ut om fel person, en som pratar illa om sporten, fick möjligheten att bli tränare för en riksgalopphäst”. Vilket kommenterats av Fredrik Reuterskiöld med ”öststatsmetoder och ren personförföljelse”.
Travronden kommenterar: ”Det stötande i sammanhanget är inte att Fredrik Reuterskiöld inte får chansen att träna en riksgalopphäst 2012 utan att ledningen för Svensk Galopp – med verkställande direktör Gunnar Werner i spetsen – försöker strypa det fria ordet. Det är inget annat än skamligt och visar att Gunnar Werner inte är mogen sin uppgift som Svensk Galopps högste tjänsteman. Om han nu är den verkligt ansvarige för den här pinsamma historien…?”
Gunnar Werner har även i andra sammanhang – som det sågade förslaget att arrangera Nationaldagsgalopp på Djurgården i Stockholm – visat sin inkompetens. Men frågan som underförstått ställs av Travronden är hur mycket Svensk Galopps ordförande Hans Hansson har. Svar : han har det största ansvaret, Gunnar Werner är en marionett.
Det är också styrelseledamöter som Jägersros galoppordförande Jacqueline Henriksson och hennes bisittare Håkan Birger som plötsligt poppat upp igen. När Skånska Travsällskapets stämma i november högst sannolikt beslutar sig för att kasta ut galoppen som funnits på Jägersro sedan starten 1907, så är det nollåttorna Hans Hansson, Gunnar Werner, tidigare generalsekreteraren Björn Eklund icke att förglömma, som tillsammans med Henriksson och Birger och några lokala koryféer till, som är dödgrävarna.

Sug på den bittra karamellen – ingen galopp på Jägersro efter september 2012! Som Bengt Adielsson skrev i Expressen/Kvällsposten ”att då bärs liket ut sedan galoppen den här gången inte bara skjutit sig i foten utan i huvudet”.

Annonser

4 reaktioner på ”Svensk Galopp stryper det fria ordet

 1. Sofie Danielsson

  Bäste Peter,
  En liten korrigering. Dina siffror gäller plats 11 – 20. Den totala siffran för de 20 bästa tränarna i Sverige blir enligt följande fram till den 4 oktober 2011.

  Jägersro: 23.520.000

  Täby: 8.470.000

  Göteborg: 2.270.000

  Än mer tydligt och förkrossande dominans.

 2. Sofie Danielsson

  Även den bäste kan fela. Men bara fåtalet är gentlemen nog att erkänna. Skulle haft personer med dina egenskaper i galoppens organ.

 3. Stefan Larsson

  Knappa in Svensk Galopps hemsida och spana in ”Insändare” spalten – Inga kommentarer, från en enda tränare – ingen som TÖRS helt enkelt – Alla tränare vet att det straffar sig att vara öppen med sina tankar och åsikter. – Den enda som sagt sin mening i år är Fredrik R och Yvonne, hon törs för hon och Troy drar till Sydafrika och kan inte straffas av SG – Och för Fredrik vet vi hur det gick…

  Vänliga galopp hälsningar

  Stefan, Skäcklinge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s