Det var bättre på gamle gatudirektör’ns tid!

Standard

Visst var det väl bättre på gamle gatudirektörens tid? Rolf Jonssons tid! Hade kameran liggande i framsätet när jag var ute i körde i Malmö i går. Det är inte lätt ta sig fram.

Snart inte många gathörn kvar att gräva upp. Alltifrån ut- och infarten till Malmö vid Sege – jag var ett kort besök på lasarettet i Lund också – möts av massor av röda koner och rödgula avvisningsskyltar eller vad det nu heter:

Köer på Nobelvägen.

Kaos från båda håll på Amiralsbron.

Sedan länge avspärrat på Tessins väg och Sergels väg.

Av en händelse träffade jag jag senare i går faktiskt förre gatudirektör’n på stamstället vid Storgatan. Där kunde han från fönstret beskåda hur hans ”pinnar” målades elegant silverfärgade i stället för den trista gröna ”Malmöfärgen” som nu börjat rosta och fått dom att se rätt skabbiga ut i uppdraget läge. Ser nu faktiskt riktigt eleganta ut förutom att att göra en god gärning genom att stoppa den ymnigt förekommande glidartrafiken i förhyrda lyxbilar.

”Silverfärgen är till för att hylla oss som börjar få silver i håret”, sa han, Jonsson. Då är det väl så.

Bilder: PETER KASTENSSON

Annonser

2 reaktioner på ”Det var bättre på gamle gatudirektör’ns tid!

  1. Rondellen Tessins väg/Sergels väg är inte ens skyltat att där är avstängt om man kommer från Nicoloviusgatan och svänger ner mot Tessins väg. Flertalet bilar kör nu ner i gatan för att när man upptäcker ”kratern” måste ge sig på att vända på gatan. En stor lastbil med släp fick backa hela vägen tillbaka, och så sent som idag fick ambulans med blåljus vända på gatan! Jag har påpekat detta för Gatukontoret, men utan åtgärd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s