Orgie i kungafjäsk men musiken räddar mig

Standard

”Gravid-Extra” med 18 sidor i Aftonbladet, ”Baby-Extra” med 16 sidor i Expressen7Kvällsposten. Nu jädrar har hovskribenterna fått fritt spelrum igen. Jaja, jag vet att det här säljer tidningar. Men jag tycker detta devota kungaslickande är smått äckligt…

Kungen och Silvia uttalar sig om dottern Viktoria och svärsonen Daniel så här: ”Det är underbara nyheter och vi glädjs båda med Kronprinsessparet. Vi önskar Kronprinsessparet en lugn, rofylld och harmonisk period.” Herregud, Kronprinsessparet… Från mor och far, mamma och pappa, till dottern och hennes man, Victoria och Daniel. Icke, Kronprinsessparet skall det vara! Undrar hur umgängestonen egentligen är i den familjen?
Stackars Victoria och Daniel, och det menar jag! Nu kommer man att ha en äckelpetter som Johan T Lindvall från Expressen/Kvällsposten krypande efter sig igen dygnet runt. Man kan vilja abdikera för mindre!

Nä, nu över till väsentligheter. Malmöfestivalen är igång med alla avarter som finns med dyngraka och skränande fjortisar med ölburkar på sta’ns gator. Alltmedan kommunens Tillståndsenhet ägnar sig åt väsentligheter som att trakassera musiktälten med en massa byråkratiska påhitt för att göra livet så besvärligt som möjligt för arrangörerna.
Men vi överlever tack vare all fin musik vi kan bjuda på. I går Sidney Bechet-musik med Treat It Gentle, publikfavoriterna Double O’Seven som höll på att spränga tältet och excellente violinisten Filip Runesson som förstärkte King Louie Stompers. Sidney Bechets trumspelande son Daniel Bechet kommer för övrigt till Hot House’ Jazztält direkt från Paris på torsdag tillsammans med Olivier Francs Quintet!

Treat It Gentle

Double O’Seven
King Louie Stompers

Idag startar vi upp klockan 15 med Marie Valentin and her Blue Five, därefter Finney’s Jazzmen från Köpenhamn och avslutar med Malin Carlberg Jazz & Blues Band. Något för alla!

Och i morgon brakstartar vi redan kl. 12.00 med Roger Berg Big Band!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s