Svanstedt contra TV4 – så dåligt skött!

Standard

Ikväll inleds Sprintermästarmeetinget i Halmstad. Trav i dagarna tre med Sprintermästaren ikväll, Stosprintern i morgon och V75 lördag. Sannolikt kommer Åke Svanstedt att vinna många lopp. Det är mycket TV i Fyran. Om detta får vi inget höra i TV4. Eller rättare, vi får inte höra Svanstedt själv.

Det här är rent ut sagt för jävligt. Åke Svanstedt är den totalt dominerande travtränaren i Sverige. Han bojkottar TV4. Jag kan säga, att jag har en viss förståelse för detta. Men det är sannerligen även TV4:s fel.
Jag tänker nu inte på den s k grisfösarhistorien,där Svanstedt friades av hovrätten och då skall betraktas som oskyldig. Även om vissa delar av den debatten nog ligger bakom Svanstedts bojkott även av en del andra media. Men den kan jag stå ut med.
Men TV4 är den kanal som i stort sett har monopol på alla travsändningar. Att t ex SVT skulle ägna någon minut åt trav (eller galopp) sker bara vid uppmärksammade olyckor eller dopingaffärer, som ju tyvärr förekommer trots en rigorös kontroll. Längre sträcker sig inte SVT:s intresse.
Svanstedt kräver en ursäkt från TV4 efter ett TV-inslag för några år sedan. Jag tror det var efter Drottnings Silvias Pokal eller Kungapokalen på Åby som Åke Svanstedt i en intervju efter loppet uttalade, att han med en trött häst hjälpte en annan häst från sitt stall att komma ut och vinna loppet. Inget snack, så sa han, det hörde och såg jag själv. Detta är att ge fördel till medtävlare och skall bestraffas. Men är ack så svårt att bevisa. Här hade man faktiskt ett erkännande från Svanstedt.
Men… efter detta sprang reportern Åsa Elmroth upp i domartornet på banan och babblade, skvallrade, för domarna. I TV-sändningen  gjordes stort nummer av detta. Dåvarande expertkommentatorn Thomas Nilsson var synnelrigen upprörd och fördömande.
Jag vill minnas att Åby måldomarnämnd, som ju inte hört intervjun, överlämnade det hela till Travförbundet. Där man straffade Svanstedt med avstängning och dryga böter. Som senare upphävdes av travets Överdomstol. Jag minns inte alla detaljerna och bryr mig heller inte om att efterforska det. Men sedan dess är TV4 persona non grata hos Åke Svanstedt.
…som är en långsint och sturig norrlänning. Som också klarar sig bra utan mediaeexponering i TV – men som skiter i alla de fans som han faktiskt har runt landet, eftersom har är en oerhört skicklig hästkarl.
TV4 låtsas som ingenting när Svanstedt vinner. Kanske kopplar man någon gång in banans segerintervjuare. Som faktiskt kan vara en TV4-profil eftersom två stycken med namnet Skoglund turnerar hej vilt runt på banorna överallt och då jobbar för banorna som intervjuare. Då går det bra för Svanstedt att snacka. Inte om samma personer jobbar för TV4 en annan gång.
Det här är illa skött av Kanal 75 som producerar TV4-sändningarna via något produktionsbolag. Hela middevitten är ägt av ATG som tillsatt Niclas Andersson som chef för Kanal 75, en gammal jobbarkompis till ATG:s VD Remy Nilson från Expressen. Att inte Niclas Andersson fått relationerna att fungera med Åke Svanstedt är förbanne inget annat än tjänstefel! Det är faktiskt en mindre skandal att den enda TV-kanal i landet som visar trav inte är on speaking terms med landets resultatmässigt särklass främste travtränare. Men ingen tycks ju bry sig i ”silvergrisen”, Hästsportens Hus i Stockholm.

…varifrån man för övrigt åter slutit ett underdånigt avtal med staten betr. hur en blödande hästsport behandlas av regeringen. Allians eller sossar, hästnäringen som ger ca. 30.000 arbetstillfällen i landet skiter Reinfeldt-Borg i lika mycket som någonsin en företrädare som Göran Persson. Så är det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s