Sorgeliga saker hända…

Standard

Huliganer, doping, kungajäveln – tänk så mycket skit vår lilla svenska värld kan innehålla.

För andra gången på kort tid fick en allsvensk fotbollsmatch avbrytas. Delade min tid på tisdagen mellan hästarna och fotboll på Jägersro där min TV-monitor i pressrummet också sände MFF-HIF direkt. Ojande referenter och kommentatorer försökte överträffa varandra i floskler om hur synd det var om fotbollen och dom själva som måste uppleva sånt här. Öste ut en massa synpunkter och fakta som dessutom visade sig vara felaktiga. Bättre hade varit att skildra det som faktiskt hände. Ett riktigt skitjobb gjorde grabbarna.
En 18-årig yngling såg förfärande nöjd ut när han bars ut av poliserna. Säkert är han stor hjälte numera i de kretsar där han har sina vänner. Kriminella gäng av vilka det finns så många i Malmö. Jag tänker inte bidra till hans hjältestatus, men jag vet både namn och adress på honom. Risken (eller chansen?) att någon får fatt på honom och prylar upp ungjäveln skall inte nonchaleras.
Vad jag kan förstå har inte dom s k matchvärdarna skött sitt jobb. Ofta står dom med ryggen mot publiken för att kolla det som sker på planen. En dödssynd. Fotbollen får inte heller någon hjälp av politikerna. Idrotts- och kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth verkar totalt ointresserad. Statsminister Fredrik Reinfeldt uttalade sig i en tidning och sa i princip ingenting. Jo, det finns en utredning som leds av Per Unckel som fått två år på sig. Två år!!! Det är nu det måste hända något. Kan ingen väcka justitieministern Beatrice Ask ur törnrosasömnen?! Kör över datainspektionens jämmerliga surr om integritetskränkningar när vakterna vid insläppen till arenorna inte får ha foton på människor som är portade! Det är så typiskt jävla svenskt.
För övrigt hoppas jag att MFF stämmer den lågpannade (intellektuellt handikappad, han är ju rakad…) idioten på kraftigt skadestånd som länge kan förfölja honom!

DOPINGFALL SOM SVÄRTAR NER TRAVET
Amatörtränaren Nils Engqvist som äger storstjärnan Opal Viking som sprunit in 24 miljoner, nu avelshingst i Italien, har påträffats med fingrarna i syltburken. Flera hästar i hans stall har påträffats vara injicerade med anabola steroider. Absolut förbjudet på både folk och fä. Har Opal Viking också varit dopad? Det avgörs nu genom att man tar hårprover på hästen som kan spåra det förbjudna medlet många år tillbaka i tiden. Nils Enqvist är en fuskare och kommer sannolikt att bli avstängd på livstid. Han har dessutom erkänt.
Vilket har fått sprattelpajasen Micke Nybrink – avlönad av ATG i TV4 och Aftonbladet – att ta Enqvist i försvar. Enqvist har ju erkänt, så det är synd om honom, den lille mannen. Och jämför med stortränaren Åke Svanstedt som slapp ”drevet” för sin påstådda strömning av hästar. Nog fick Svanstedt sin beskärda del också. Men han blev faktiskt frikänd i hovrätten. Rätt eller fel vet inte jag. Enqvist kommer aldrig att bli frikänd även om det skulle gå så långt som till Högsta Domstolen. Dessutom har han orsakat en kraftig negativ reaktion mot travsporten från fåkunniga  i stil med ”vad var det vi sade, travet är bara doping loch spel”.

…OCH SÅ KUNGAJÄVELN
Vår vördade (???) konung är ute och far i medierna igen. Hans s. k goda vänner har varit i kontakt med kriminella för att försöka köpa loss bilder som kan vara komprometterande för knugen. Men han fortsätter att med omdömeslöshet vända blad och vägrar ge några kommentarer i sin upphöjdhet. En överlägsen och dryg inställning. Som man kan ha när man inte är folkvald. Våran kung ser svenska folket som undersåtar som han kan behandla hur som helst.
Ju förr han abdikerar desto bättre. Silvia kan stanna hos sin släktingar i Brasilien. Jag har ingenting emot Victoria och Daniel. Dom kan gärna bli överhuvud. Under en övergångstid, innan monarkin avskaffas!

SLUTLIGEN…
…så klarade faktiskt ATG spelet till lunchgaloppen på Jägersro igår utan att det blev överbelastning i spelet på ”lajven”. Bravo! Fast är det inte stor risk att det går åt h-e fredag-söndag när det är årets största spelhelg i samband med Elitloppet på Solvalla! Det är ju överbelastningar och spelstopp redan nu var och varannan dag. Cash is king!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s