Kommunen backade om Festivalen – lite…

Standard

Det blir musiktält under Malmöfestivalen den 19-27 augusti. Kommunen har backat och ändrat en del av de fullständigt barocka förslag som initierades av den överdrivet nitiska och byråkratiska Tillståndsenheten.

Hot House Förening som jag tillhör antog förra veckan en principförklaring om att INTE delta med Jazztältet vid Södertull under festivalen. Men skulle köra en omgång till med kommunen och med Malmö JazzHouse som har Swingtältet i andra änden av Södertull. Malmö JazzHouse var liksom Hot House jäkligt irriterade på de propåer som kom från Tillståndenheten. Två heldagarskurser skulle genomföras tisdag-onsdag den här veckan – med en veckas varsel! – för tre personer från varje musikförening, det vill säga förutom Hot House och Malmö JazzHouse Malmoe-Copenhagen Blues Connexion och 60-talsföreningen. Allt till en kostnad av 3.500 per person. I en situation som med åren redan blivit alltmera ekonomiskt pressad för föreningarna.
Efter ännu en kontakt med kommunen har kurspriset med Tillståndsenheten pressats till 1.500  kr per per person. Dessutom har kursen flyttats till kvällstid den 30 maj och 1 juli. Eftersom Malmö JazzHouse avser att godta detta, så gör förstås även vi i Hot House det. Dessutom kommer vi att samverka när det gäller upphandlingen med Åbro gällande dryckerna. Parentetiskt kan jag nämna att Åbro har varit mycket tillmötesgående och serviceinriktade tidigare år.
Jag vill ändå inte säga att jag är speciellt nöjd med kommunens agerande.  Då gäller det Tillståndsenheten. Det är så utbota dumt, löjligt och småskuret byråkratiskt att tvinga på föreningarna en kursverksamhet för att tillfälligt servera vin och öl under åtta dagar. Det har skett under många år, för Hot House’ del 23 år (!) utan en enda incident.

Men det blir alltså jazztält vid Södertull även i år. Dags att gå igång med bokningarna. Runt 25 orkestrar skall programläggas under 8 dagar. Och vi behöver inte  bryta kontraktet med Olivier Franc Quintet som kommer direkt från Paris till sista passet på torsdagen med äkta Django Reinhardtmusik och sedan fortsätter till Köpenhamn.

Apropå jazz – mycket Frank Sinatra och The American Songbook med Olof Karlén Kvartett på Tuppen på fredag. Och så rekommenderar jag Malmö Konserthus nästa lördag 21 maj med Bobby Darin King of Hearts, en konsert till förmån för Hjärt-Lungfonden med bl a initiativtagaren Henrick Solera, Sylvia Vrethammar och Leonard Axelsson Big Band tillsammans med massor av stråkar i Lunds Nya Kammarorkester.

Henrick Solera med stråkar och Leonard Axelsson Big Band,—–
Bild: PETER KASTENSSON

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s