Hjärtligt sväng – Be There!

Standard

Jag måste absolut puffa för ett evenemang i Helsingborg Valborgsmässoafton på Konserthuset. En konsert till förmån för Hjärt-Lungfonden och en hyllning till Bobby Darin.

Leonard Axelsson leder storbandet. Bild: Peter Kastensson

Jag har skrivit det tidigare, Bobby Darin tror jag hade blivit större än självaste Frank Sinatra om han inte gått bort hjärtsjukdom i unga år. Han var bara 37 år när han dog 1973. Gitarristen Leonard Axelsson och hans storband från Malmö är involverade i fyra konserter för Hjärt-Lungfonden och man börjar i Helsingborg på öördag, fortsätter sedan till Konserthuset i Malmö den 22 maj, Konserthuset i Göteborg 28 maj och avslutar på Cirkus i Stockholm den 4 juni. Samlingsnamnet är King Of Hearts.
Olika artister gästar storbandet. i Helsingborg är det förutom bandets ”egen” crooner Henrick Solera sångaren Carli Tornehave, härligt svängiga Anna-Pauline Andersson och hennes trumpetspelande pappa Jack Andersson, känd från bl a Helsingborgsbandet Jazzin’ Jacks samt Alice Babs dotter Titti Sjöblom.
Det här blir jazz ur den amerikanska sångboken, var så säkra. Vill ni ha ett smakprov på hur Bobby Darin lät och såg ut, så klicka här!

Helsingborgs konserthus lördag kl. 19.30 alltså. Ni gör en god gärning och får härligt svängig underhållning. Be There! På fredagen kan ni för övrigt gott också besöka Hot House kl. 20.00 på Tuppen i Malmö med Ingelstam-Tanner Band, en australiensk-dansk-skånsk New Orleansmix. Be There Too!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s