Nu får ni skärpa er, Reinfeldt & Co!

Standard

Det hurras på sina håll inom sossarna. Men långt ifrån alla. Man har fått en ny  partiledare. Fast ändå inte. Han – för det är naturligtvis en man – skall formellt väljas på den extra partistämman den 25-27 mars. Men då viner partipiskan, så visst blir det Håkan Juholt från Oskarshamn.

Håkan Juholt var den som ställde sig i första ledet när det gällde att utmanövrera Mona Sahlin. Och för det bör hans sossekamrater vara tacksamma. Men han är inte förstavalet. Eller andra- eller tredje-. Det är en kompromiss. Kanske blir han bra. Han är fin på att slänga floskler omkring sig. Hur han skall kunna samarbeta med Karin Jämtin (knäppskallen med förslaget om ”butler i tunnelbanan” ni vet…) som väljs till ny partisekreterare är en annan fråga. Jämtin har pratat mycket om betydelsen av förnyelse. Juholt har uttalat eller skrivit att han är så satans trött på snacket om förnyelse.
Han gör ett rätt trevligt intryck. Och det är nog dags för Fredrik Reinfeldt att skärpa till sin image. Det sprudlar inte direkt humor runt om honom även om har är allmänt trevlig när han besöker Skavlan i SVT. Statsman är han. Kanske för mycket? Det skall bl intressant när det drar ihop sig till den första debatten mellan Juholt och Reinfeldt.
Det är i alla fall väl för det politiska spelet att sossarna äntligen har fått (får…) en ny partiledare efter den olyckliga tiden med Mona Sahlin. Det är nu definitivt hög tid för Alliansen att rätta till alla felaktigheter kring människor som hamnar i utanförskap på grund av Försäkringskassan och dess omänskliga bedömningar som ju faktiskt har politiska förtecken.

Om inte blir dessa frågor politiska självmål inför valet 2014. Precis som Mona Sahlin var det för sossarna inför valet förra året. Tiden går fort till 2014, Reinfeldt & Co!

3 reaktioner på ”Nu får ni skärpa er, Reinfeldt & Co!

  1. pekasten

    Det var Jämtin tillsammans med Itlija Batljan som i DN skrev detta förslag som oppositionspolitiker i Stockholm inför valet.

  2. Rolf Liljeblad

    Du glömmer att innan Juholt utkrävde Sahlins avgång, hade han själv blivit utrensad av henne som ny partiledare. Dessutom krävde Juholt inte specifikt Sahlins avgång, utan hela partiledningens. Så skedde ej, bara Mona hade den goda smaken att avgå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s