Rätt Gatu – du har ingen humor!

Standard

Så är det dags att än en gång tycka till om Sydsvenskans sportkrönikör och -chef Anja Gatu, denna märkliga utväxt inom sportjournalistiken. I lördags tyckte hon till om andra svenska sportjournalister.

Dessa uppmanas att hålla sig neutrala. ”SVT borde ha intresse av att deras journalister framställs som just journalister. Helst någorlunda objektiva”, skriver hon sedan André Pops framträtt i Skavlan och menat ”att det är en kamp mellan oss och NRK (norsk radio-TV) om vilket land som tar flest medaljer”. Gatu skriver vidare: ”André Pops tyckte säkert att det hela bara var en rolig grej. Han och många andra tycker förmodligen att jag är humorbefriad. Men jag är så trött på föreställningen att sportjournalister är hejarklacksledare, och både som tittare och sportjournalist tycker jag det är tröttsamt att SVT förstärker den bilden. Är det vad statlig television ska vara?”
OK, jag tycker inte det var speciellt trevligt att höra TV-krönikören Jonas Karlsson i direktsändning kalla Petter Northug för ”gris”, även om jag också tyckte norrmannen uppträdde osportsligt vid målgången på tremilen. Men andra har andra åsikter om detta. Gatu tycker så här: ”Skid-VM är ju inte bara VM i skidåkning utan även mys-VM, då hela Sverige håller på de små oskyldiga lammen med solsken i blick, ivrigt påhejade av SVT.” Och vidare: ”Men vilken är SVT:s roll i del hela? Varför måste de heja på Sverige?”
Skall man i stället heja på Norge??? Definitivt är Gatu humorbefriad, det skall jag i alla fall hålla med henne om. Och hur är det egentligen med hennes egen sportredaktion på Sydsvenskan. Som sitter i knäet på såväl MFF som Kent Widding-Persson och hans tjejer i LDB FC!
SVT:s ”hejaklacksledare” är för övrigt rena småhandlare jämfört med de av Gatu tydligen älskade norrmännen. Döm själva i jämförelse med Björge Lilleliens fotbollsreferat när Norge råkade slå England 2007- här! Eller Svend Renee Nygaard från en annan match – här.

Sydsvenskans sportchef berör mig lika illa som de här två norska referenterna.

Annonser

En reaktion på ”Rätt Gatu – du har ingen humor!

  1. Fredrik Olin

    Nej just det. Statlig television skall vara humorlös,objektiv till förbannelse,bekämpa glädjeyttringar bottnade i nationella värderingar.
    Detta bör även gälla mediernas behandling av lokala sporthändelser,
    som framhävande av den egna ortens förträfflighet på bekostnad av grannens tillkortakommande. Tänker då på Sydsvenskans frossande i MFFs guldseger mot HIF. Var du ledig den dagen Gatu ? Eller satt du kvar ,förblindad, i Sminklagets omklädningsrum. Puh vad skönt att jag sa upp prenumerationen på Gatubladet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s