Man får ta det onda med det goda

Standard

Vad är det för hiskeliga tält som växer upp på parkeringen och helt skymmer entrén till Jägersros travbana? Jo, här skall bli utställningar nu när Malmö saknar en riktig mässhall.

Precis har den nya entrén blivit färdig som skulle ”öppna upp” Jägersro. Nu är det mera instängt än någonsin… Men det här är en möjlighet för Jägersro att hitta nya inkomster och utnyttja anläggningen bättre. Och tälten plockas bort den 27 mars. Då har det varit utställningen Hem & Villa, en stor internationell katt- och hund-utställning samt lantbruksmässan Mila.
I Västra Hamnen har rivningen av Mässhallarna snart avslutats och då måste man hitta andra lösningar. Därför har jättetälten byggts på delar av Jägersros parkering. Tälten hade inga problem att klara stormen nyligen. ”Men så är det också samma tält som användes vid den stora klimatkonferensen i Köpenhamn för några år sedan”, säger Jägersros VD Lars-Åke Mårtensson.
Inte minst för Jägersrorestaurangen, som numera drivs i egen regi av Jägersro Trav & Galopp, kan det bli ännu ett lyft eftersom den blir mässrestaurang. Krögaren Stefan Widman Allansson som är en man full av idéer gör tummen upp och tänker framåt mot en mässhelg med kanske 40.000 besökare. ”Fantastiska möjligheter att marknadsföra Jägersroanläggningen och förhoppningsvis hitta nya människor som kanske kan bli intresserade av hästarna också”, säger han.
Så det är bara att ta det onda med det förhoppningsvis goda. Att runt 600 parkeringsplatser går åt är ingen katastrof, det är inte många platser som behövs för vardagstravet. Jägersro äger all marken. Och skulle det komma väldigt mycket folk – förhoppningsvis! – till Olympiatravsförsöket och V75 den 19 mars, så finns ju alltid utrymmet bakom galoppbanan på bortre långsidan att ta till.
Blir det här lyckosamt, så kan det vänta fler och ännu större mässor på höstkanten. Bland annat talas det om att låta Motormässan göra comeback i oktober.
En reflektion – det här hade aldrig gått att genomföra med Jägersros tidigare restaurngarrendator SSP, Scandinavian Servicepartner. Som nu sköter Swedbank Stadions serveringar för ekonomisk krisdrabbade MFF. Många kritiska röster mot sättet det här sker på. Vilket inte är överraskande för oss som följt hur man de sista åren ”skötte” Jägersro.

Den som var ansvarig för upphandlingen från MFF gjorde ett utomordentligt dåligt jobb. Det hade räckt med en signal till Jägersro. Fast det har ju inte med det här att göra…

Annonser

En reaktion på ”Man får ta det onda med det goda

  1. Hanne

    För mig kan jag bara personligen säga: ALDRIG mer kommer jag pröva att delta med min hund i mässtält! Jag skulle bli förvånad om en enda av helgens deltagande hundar skulle återvända….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s