Hot House avsked till Johannes

Standard

I morgon tar föreningen Hot House ett farväl av Johannes Kronqvist, vår ”huspianist” som lämnade oss bara två dagar efter det han spelat hos oss på Tuppen den 17 december.

Tyvärr har jag ingen möjlighet att vara närvarande själv fredag kväll eftersom jag inte kommer hem från Thailand förrän söndag morgon. Men Johannes fader Karl-Åke har bett Paul Bocciolone Strandberg, som ju är något av guru för den traditionella jazzen i Malmö, att hålla i en liten musikstund och säga några ord till minnet av Johannes, som var en sann konstnärssjäl. Fanns inte bara i olika orkesterkonstallationer som t ex Björn Ingelstam Band utan spelade bl a också cello, aktiv i Tyska Kyrkan, där en fullsatt kyrka tidigare tagit avsked.
Johannes var förstås även en betydande medlem i pappa Karl-Åkes orkester Kroons Jassband och efter den lilla minnesstunden i morgon är det också Kroons Jassband som äntrar scenen denna ordinarie Hot Housekväll med tidstypisk New Orleansmusik. På pianot tillsammans med Kalle Kroon och dom andra musikerna nu Sven Bjerstedt.

 Jag kan nog inte tänka mig en bättre tanke till den av oss alla mycket saknade Johannes.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s