Invasionen från öst fortsätter

Standard

Vill minnas att jag för ungefär ett år sedan skrev om att ryssarna invaderat Phuket och i princip skitade ner krogarna med sitt vedervärdiga bordsskick. Den ryska invasionen  har inte blivit mindre. Tvärtom. Vart man än vänder sig kryllar det av ryssar.

Det må väl så vara. Thailand behöver sina turister men jag har en känsla av att svenskarna om kanske inte sviker gamla Siam, så har antalet nog minskat och i alla inte ökat. Nu talar jag om Phuket. Ryssarna har sällskap av folk från ett annat gammalt pålitligt kommunistland som Rumänien, vars nyrika turister inte gör tillvaron mera uthärdlig. I alla fall inte på det hotell jag bor på i år, Malai, som är en andraklassvariant av och ihopbyggt med Sugar Palm i Karon.
Hotellet har en mycket generös frukost som ingår i priset. Vilket får en rumänsk (hotellet har t.o.m. rumänska språket i en dator i internetrummet!) mamma med färgat rött hår och och hennes nu av solen rödbrända dotter (hehe) att lassa upp ett överflöd av bacon, omeletter, korvar, frukt och allt som bjudes på tallrikarna. Bara för att ta några små smakbitar och sedan se fortfarande fulla tallrikar bäras ut – och maten slängs. Vidrigt!


Jag är nog f-n rasist när det gäller nyrika öststatsmänniskor! Skulle inte förvåna mig om det var från det här folkslaget som dom fyra som häromdagen omkom – enligt liväddarna – vid Karon Beachs kilometerlånga sandstrand när trots vindstilla vågorna drog in och följdes av ett mycket starkt och livsfarligt baksug. Och som gjorde det svårt att stå upprätt trots att det var långgrunt, men med ojämnt bottenunderlag och stora hålor. Har säkert med månens olika faser att göra. Det var många som inte begrep att det var farligt trots att livräddarna gick längs strandkanten och vevade sina sirener.
Men visst finns det en del svenskar man känner igen. Willy, fiskaren från Mjörn i Bohuslän med hustru är här som vanligt,  granne i stolarna under parasollen vid stranden. Häromdagen träffade jag på en kille som haft mycket roligt inom galoppsporten. Stig Hansson ägde tillsammans med Sten ”Lambada” Thynell 2004 års Derbyvinnare inom galoppen, Zenato, delägare också i Swedish Shave. Det tog lite tid innan vi kom underfund med ”vilka vi var”, men till slut trillade poletten ner. Nu var han ”långliggare”  Karon och det verkade han trivas med. För en annan går planet hem på lördag.
Egentligen hade jag tänkt ha en bild på fula öststatare vid frukostbordet. Men det är för äckligt. Det fick bli några fula hundar i stället…

Den här har vi sett i flera år på stranden. Phukets största underbett…

…och den här borde varit avlivad för långe se’n. Finns på hotellet Local Motion och är både blind och döv sedan många år, kan med svårighet röra sig.

Annonser

3 reaktioner på ”Invasionen från öst fortsätter

  1. Lina

    Jag har också sett den där hunden med underbett i Thailand! både år 2009 och 2011… Senast jag var i Thailand var det sjukt många ryssar, otroligt irriterande eftersom dom är så himla oartiga och egoistiska, precis som du skriver. Dem håller ju på att ta över hela turistthailand, till och med thailändarna pratade massa ryska med dem! 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s