Pris till störste hycklaren

Standard

 Mikael Wiehe har fått Sydsvenskans Kulturpris 2010. Inte helt oväntat med tanke på tidningens alltmer accentuerade kantring åt vänster. Där för övrigt kulturredaktionen sedan länge gått i kvav.

Castrokramaren och miljonären Wiehe är en våra största hycklare. Så här skriver han i ett svar när han chattade med Sydsvenskans läsare (undrar hur mycket han fick för det?).  ”Jag är en politiskt intresserad och aktiv person. Det skiljer mig tyvärr från många andra artister. Möjligen är det därför det som blir intressant.” Observera ordet ”tyvärr”, Wiehe anser sig förmer än andra artister. Förmer än andra människor överhuvudtaget efter som han i ”samma andetag” fastslår ett vänstern har ensamrätt på ordet solidaritet: ”Vänstern står för solidariteten. Högern står för egoism och mästrande av de männskor man anser sig överlägsen.” Vem är det egentligen som anser sig överlägsen, vem är det som mästrar, Wiehe???
I en intervju med Andreas Ekström säger Wiehe: ”Att vara konstnär är att vara Gud. Det är att skapa världen, i ord eller färg eller musik eller rörelse. Så här ser världen ut, det är vad konstnären säger.”
Jojo, det är till inse sin egen storhet…
I motivationen till att ge priset säger Sydsvenskans kulturredaktion bl a att ”Wiehe förvaltat och förnyat den svenska sångskatten och skapat ett pyramidalt livsverk.” Ett sånt jävla snömos! Tillåter jag mig tycka.
Det finns ju faktiskt en del stora namn, riktiga konstnärer, som fått det här kulturpriset genom åren. Fritiof Nilsson Piraten är en, Gabriel Jönsson är en annan.

Nu har man devalverat priset. När det gäller Sydsvenskan så förvånar ingenting längre. Men jag får ju erkänna att det är skönt med en liten adrenalinkick i den thailändska värmen…

Annonser

En reaktion på ”Pris till störste hycklaren

  1. Bosse Olsson

    Dessutom ”glädjer” jag mig åt Wiehes favoritland Kuba, har utvecklats från ett U-land till ett av världens främsta industriländer, där det sedan många år tillbaka råder fri yttrandefrihet och demokratiska val. Folk lever dessutom i stor välmåga. Nä Wiehe, skulle bli jävligt glad om du flyttade dit och vi slapp ditt jävla dravel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s