En titt genom framrutan – och i backspegeln

Standard

I jul. och nyårstider är det populärt att blicka i backspegeln. Och genom framrutan. Det kan göras på olika sätt. Här mitt lilla försök.

OM det idag varit fyra år fram i tiden och riksdagsval. Då hade jag inte röstat på Alliansen (igen). Reinfeldt har blivit för dryg, rent av Perssonsk, i sin framtoning. Bli inte för stöddig nu, Fredrik Reinfeldt!
…men å andra sidan hade jag inte röstat på sossarna heller (det har jag aldrig gjort). För Socialdemokraterna finns ju inte längre. Det slösade Mona Sahlin bort genom dåligt ledarskap när hon inte vågade utesluta kommunisterna från det rödgröna samarbetet. Överhuvudtaget finns – tyvärr –  ingen opposition värd namnet. Kommunister och Sverigedemokrater har samma smutsiga bakgrund så må den vara röd eller brun. Och grönkålsmaffian hos Miljöpartiklarna kan väl möjligtvis bli ett stödparti för Alliansen när frimicklarna i KD åker ur riksdagen? Om fyra år alltså.

Idrottsåret för Malmös del blev suveränt genom Malmö FF:s något oväntade (för tillochmed urblåe vännen Sven Liljegren Sr?) guld. Det var starkt gjort och bra för Malmö som behöver ett elitlag. Och lycka till med ryggoperationen Sven, hoppas den är snart förestående, men den svenska vårdgarantin är inte mycket att hurra för. Tänk på att du har rättighet att begära operation i annat EU-land. Rigshospitalet i Köpenhamn kanske?.Så att du har möjlighet ta den korta promenaden till Bullen snart igen. Jag fick som säkert flera vet i år hjälp med en grå starroperation i Köpenhamn med bara tio dagars väntan. Försäkringskassan pröjsar enligt EU-beslut och det är förstås något att vara glad över.
Apropå Malmöidrott – sämre är det för rödhökarna, Malmö Redhawks alltså. Finns det någon riktig ledning i klubben? Var gör sportchefen Peo Larsson egentligen? Har han något att säga till om? Nye klubbdirektören Magnus Sallbring ser ju inte bara ut som en Hell Angels-medlem, han verkar agera som en sådan också i sin maktposition. Synd för magnifika Arenan, ett hockeylag för högsta divisionen tycks mera avlägset än någonsin. Men Percy Nilsson och hans folk är ju rätt duktiga på att hitta andra arrangemang till sitt tempel.

Musikåret fick ett tragiskt slut genom att Föreningen Hot House’ unge ”huspianist” Johannes Kronqvist lämnade oss. Var nyligen på hans begravning i en fullsatt Tyska Kyrkan där en mycket personlig präst pratade på både svenska och tyska – Johannes var född i Leipzig – och gjorde det väldigt fint.
I samband med Hot House’ årspremiär på Tuppen den 21 januari blir det en inledande halvtimme med minnesmusik för Johannes, som den här kvällen skulle spelat med Kroons Jassband, pappa Kalle Kronqvists band alltså, där pianisten nu heter Sven Bjerstedt. En stund för eftertanke och sedan härlig New Orleansjazz och så minns vi Johannes med glädje. The show must go on.
Däremot blir det tyvärr inget av med Swinging Blue Strings den 7 januari eftersom bandleader Bosse Linné är sjuk. Tänker på dig, Bosse! Trist , nu ställs den kvällen in helt.

Men bara några dagar framåt, Annandag Jul, är det sedvanlig Christmas Ball hos Hot House på Tuppen (beställ bord på 040-34 39 93) där föreningen bjuder alla medlemmar på fri entré och samtliga besökare på glögg och pepparkakor. På scenen Nils Bondesson Sextett som överraskade alla sista kvällen i Jazztältet på Malmöfestivalen. Hålligång och klackarna i taket utlovas  Men det bjuds också förnämlig jazz med danske trumvirtuosen Niclas Bardeleben Trio feat. Mattias Nilsson piano och Jonathan Bremer bas.

Om nu inte den förbannande snön ställer till det. Skall försöka ta mig upp till Båstad för julfirande med syster Marianne och brorsan Bo med respektive. Bilen står insnöad så det får bli tåget. Om nu Öresundstrafiken får hjälp av Trafikverket att hålla spåren farbara? Det kan ju faktiskt snöa i Skåne också, vilket tycks komma som en överraskning för snöskallarna varje år.

Alla goda vänner (och andra också) önskas en GOD JUL!

Annonser

3 reaktioner på ”En titt genom framrutan – och i backspegeln

 1. Carlo

  Trevligt att du nämner Sven Bjerstedt. En suverän jazzpianist, tillika snudd på att vara universalgeni.
  Hans recensioner i min lokala tidning av jazzkonserter och skivor är ”second to none”. Att läsa Svens analyser ger nästan mer än att lyssna på musiken. Viken stor tidning som helst skulle vara glada över hans kapacitet i ämnet.

  Att bli befriad från katarakten tog över året för mig efter första besöket hos ögonläkare. Men när det hände var det som att bli 20 år yngre.

  ¨En God (klarseende)Jul även till dig. Och ett bättre år för IFK Malmö.

  Önskar hustrun och faktiskt även jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s