Anständighetens gräns nådd, TV4!

Standard

Tittade på Uppdrag Granskning i skitkanalen TV4 i går kväll. Där fortsätter man med försöka ställa drottningen till ansvar för vad hennes far sysslade INNAN hon var född.

Skall barn nu ställas till ansvar för sina föräldrars gärningar? Eller var det månne – hemska tanke! – bara för att det var Silvias far det handlar om som han kom under luppen. Walther Sommerlath var med om att ariesera ett judiskt företag 1939, det vill säga tog över driften och tvingade tidigare ägaren att gå i landsflykt. Silvias far var en av miljontals tyskar som trodde på nazismen.
Ursäkta, med vad i h-e har Silvia med den saken att göra?. En tysk tidningskrönikör ansåg helt frankt att Silvia måste ta ansvar för detta. Och med nästan darr på rösten fastslog programledaren Cicci Hallström att Silvia måste ställa upp för en intervju och förklara sig.
Det skall hon absolut INTE. Och definitivt inte för skitkastarna i TV4. Den som läst vad jag skrivit tidigare vet att jag inte är någon tillskyndare av kungahuset som är minst sagt otidsenligt. Jag har ingen svårighet med att acceptera den snaskiga kungaboken som nyligen kommit ut. Lite svårare för att Expressen/Kvällsposten betalade några hundratusen för att en halvkändis som Camilla Henemark avslöjar att hon rullat runt i sänghalmen med kungen som en av många andra.

Men när man vill ställa drottningen till svars för vad hennes far eventuellt gjorde innan hon var född, där går väl ändå gränsen för anständighet!

Annonser

5 reaktioner på ”Anständighetens gräns nådd, TV4!

 1. Bosse

  Problemet är ju att hon, Silvia, tidigare i en TV-intervju som visades i 1:a avsnittet, förnekade att han var engagerad i nazistpartiet. Han var endast medlem och det framkom med all tydlighet motsatsen.
  Men som vanligt med kungahuset förnekar man ju allt. Det är ju en ovanligt reko och normal familj! Se gärna första avsnittet.

 2. Inger Lyhagen

  Ja, botten är rejält nådd! Har dagens journalist ingen hederskänsla längre? Vem av oss har total insikt i vad våra föräldrar tänkte och gjorde. Med all sannolikhet visste inte Silvia.
  Jag bodde i Karlsruhe ett tag 1950. Det var många t.ex. lärare, som vittnade om att man tvingades att vara med i partiet, för att få behålla sitt jobb. Det fanns en risk också att man bara kunde försvinna.
  Nu är det klappjakt på kungahuset. SVT-nyheter kan idag berätta det ”förfärliga” att kungahuset ägde aktier i de företag de besökte i Brasilien. Vid ett tillfälle har kungahuset ingen makt och vid ett annat kan de tydligen påverka för att de äger aktier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s