Det är inte synd om Mona!

Standard

Ingen har väl kunnat undgå att Mona Sahlin har aviserat sin avgång. Den som läst min blogg tidigare heller inte att hon inte direkt tillhör mina favoriter.

Kvällstidningarna har haft ett fint år. Bröllop med total rojalistisk yra. Där dock snart dom underdåniga kungareportrarna sattes i karantän och byttes ut mot erfarna drevjournalister efter en skandalbok om kungen. Tidningarna visste inte till sig av glädje och spelade lyckligt med i författarnas lätt genomskinliga iver att sälja böcker på en massa anonymt skvaller. Stort utrymme gav Expressen-Kvällsposten åt en lösmynt brud som trädde fram för att antal 100.000 kronor, samma brud som för några år sedan knullade runt med det tyska VM-laget i ishockey vid en VM-turnering i Globen. Säkert ett sanningsvittne om sina eskapader med kungen? Skit samma, det är varken synd om kungen eller Henemark.
Och så har man nu eftervalsdebatten och Mona Sahlins reträtt. Det är inte heller synd om Mona Sahlin. Inte ett jävla dugg. Hon har varit oduglig som ledare för sossarna. Så enkelt är det. Hon visade ju en enastående brist på ledarskap när hon gav efter för påtryckningar och bjöd in kommunisterna och Lars Ohly till valsamarbete. Redan där lades grunden till andra förlustvalet i rad för sossarna.
Fast Malmös s k starke man Ilmar Reepalu förnekar sig förstås inte. I Skånska Dagbladet lägger han skulden på media för att Mona Sahlin inte fortsätter. ”Det har varit en jakt på henne, en extrem medial hets och man har gått mycket hårt åt henne”, uttalar sig Reepalu.
So what?! Är det journalisternas fel att sossarna gjorde det mest katastrofala valet någonsin i modern tid? Snömos Reepalu! Om han nu är rätt citerad? Han har dock inte dementerat ännu, han brukar liksom vara snabb till det, den gode Ilmar.

Nä, låt Mona Sahlin fara och flyga i frid. Personligen kommer jag inte att sakna hennes plattityder. Och vem som kommer efter det skiter jag fullständigt i.

Annonser

2 reaktioner på ”Det är inte synd om Mona!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s