Reepalus fagra tal utestänger halva Malmö

Standard

I dag tar Malmös ”starke man” (numera något försvagad röstmässigt) Ilmar Reepalu till orda i Sydsvenskan. Från någonstans i världen, Shanghai eller så.

Han ”hör om ständigt nya skottlossningar och känner oron komma tillbaka.” Han, eller hans hus, besköts för fem år sedan. ”Fast fem år har gått känner jag oron, luftdraget från hålet i fönstret”. Det här är fortfarande ouppklarat och hans oro är förståelig.
Ilmar Reepalu kan – förstås – inte undgå att politisera frågan.  Bl a skriver han ”varför får man fortsätta från gängens sida? Det är totalt oacceptabelt med en sådan flathet från regeringen och polisen.” Mera från Reepalu: ”Vi är från kommunens sida mer än redo att dra vårt stå till stacken. Jag vill att alla gängmedlemmar skall känna exakt hur ovälkomna de är i Malmö. Justitiedepartementet har hittills duttat runt med små åtgärder som inte fungerat.”
Jag tycker inte heller att justitieminstern Beatrice Ask hör till regeringens starkaste namn.
Men se’n kommer det: ”Just nu känner jag oro, men för det mesta känner jag glädje i Malmö. Vår stad, som har stigit ur askan och fötts på nytt, med nya visioner och med framtiden för sig. Vår stad med så många duktiga ungdomar och en mänsklig värme som ingenstans i Sverige.” Den här bilden av Malmö älskar Reepalu att skryta om i fagra tal.
Aldrig hör man honom tala om den totalt misslyckade integrationspolitiken han varit med om att skapa i Malmö. Aldrig hör man honom tala om att Malmö under hans tid blivit landets mest segregerade stad. Ungdomarna i Rosengård lever ett liv som på en annan planet jämfört med den befolkning som finns i t ex Turning Torso, Västra Hamnen och på Universitetsholmen. Känner Rosengårdsungdomarna också mänsklig värme, Reepalu? På den ena sidan ett visionärt nytänkande och s k fint folk, på andra sidan gropen fattigdom, utanförskap, ren misär och organiserad brottslighet. Men det är samma stad, Malmö!

Sluta med dina floskler, Ilmar Reepalu! Kliv ut i verkligheten och gör något för HELA ”vår” stad! Ta ditt fulla ansvar och delegera inte ut det som inte är så glassigt, den ”sämre delen” av Malmö, till dina politiska underhuggare!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s