Det är slitsamt att vara gammal…

Standard

En jobbig vecka. Och vi är ändå bara knappt förbi halva.
Måndag; Första parkett på Bullen vid gisslandramat utanför fönsterrutorna. Otäckt, mycket otäckt. Men lyckligt slut efter skickligt polisarbete.
Tisdag: Övergav Jägersro för att övervara när Svend Asmussen skulle få utmärkelsen ”Jazzhus Montmartre Legends Lifetime Achievement Award” från Köpenhamns kulturborgmästare Pia Allerslev. Fullspikat och mer till på Montmartre. Men tyvärr ingen Svend Asmussen. Hans hälsa tillät inget besök och är man 94 år, så får man förstås lämna återbud. Nu tog Bjarke Falgren emot priset på Asmussens vägnar och Svend hade också intalat en hälsning till alla på plats. Bjarke Falgren gav tillsammans med Kristian Jörgensen, Mads Tolling (kom från Los Angeles) och Line Kruse (från Paris) en minikonsert med ett nummer var och en för sig men alla tillsammans i en våldsamt svängig och improviserad version av Svend Asmussens signaturmelodi June Night. Detta tillsammans med Montmartrechefen Niels Lan Doky piano och ungdomarna Jonathan Bremer bas och Niclas Bardeleben trummor.
Hann sedan med ett besök på f.d. Café Selina som nu heter Charlie Scott’s efter ägaren. Varje tisdag klockan fem presenterar klarinettisten Chris Tanner ”Jazz under trappen” med en trio. Och det är precis vad det är, jazz under trappan. Opretentiöst och svängigt, den här tisdagen med Morten Ankarfeldt på bas och Henrik Bay gitarr. Se’n åkte jag hem och tittade på EM-kvalet i fotboll mellan Holland och Sverige. Tyvärr…
Onsdag. Singin’ in the Rain på Malmö Opera som jag fortsätter att kalla Malmö Stadsteater. Det står det också fortfarande på busshållplatsen har jag hört. Rakt igenom lysande föreställning med andtäppande dansinslag av främst Rennie Mirro och Karl Dyall. Jag kan inte påminna mig att det gjordes bättre på London Palladium när jag hade turen att för så där en 30 år sedan se den här musikalen med Tommy Steele. Nu läggs Malmöföreställningen inom kort ner, det finns inte utrymme för förlängning trots utsålda hus och stående ovationer. På något sätt typiskt malmöitiskt?!
I afton: Möjligen Ribersborgs Kallbadhus med Leonard Axelssons Big Band?
I morgon: Alldeles definitivt Hot House på Tuppen med Björn Ingelstam Band!
Lördag: Styrelsemöte med Harry Arnold-sällskapet.

Det är slitsamt att vara pensionär. Men inte helt fel…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s