Tja, det var väl ett väntat resultat?!

Standard

Hur kunde det gå så här? Tja, det var väl egentligen ganska väntat. Valresultatet alltså! Nassarna i SD in i riksdagen. Fortsatt kräftgång för sossarna.

330.000 lär ha röstat på Sverigedemokraterna. Dom är naturligtvis inte nazister alla. Men dom som skall representera partiet i riksdagen är eller har varit brunskjortor. Som Björn Söder. Eller ungtuppen William Petzäll som tycks stå på en tioårings intelligensnivå (förlåt alla tioåringar!). Bilderna från deras valvaka där medlemmarna skrålade likt fotbollshuliganer var inte upplyftande. En eller annan kommer förmodligen framdeles att befläcka riksdagsplatserna. SD är nu större än Lars Ohlys kommunister. Två ytterlighetspartier, båda är lika vidriga i sin kommunistiska respektive nazistiska historia. Ohlys vägran att gå in  i samma sminkloge inför TV-sändningen som Jimmie Åkesson var patetisk.
Men alla dom etablerade partierna över hela skalan är lika ansvariga för SD:s inbrytning. Man gjorde brunskjortorna till martyrer genom att försöka negligera dom. Jag är säker på att SD fick många tveksamma väljare att ta ställning MOT dom etablerade partierna på grund av deras försök att hålla SD helt utanför debatten. Den strategin visade sig nog vara oklok. Men man skall också ha i minnet att den svenska integrationspolitiken varit tämligen misslyckad och otryggheten i t ex en stad som Malmö är väl utvecklad, så må Ilmar Reepalu, som inte längre är lika stark som före valet, säga vad han vill.
Jag följde valet via TV. Råkade komma in i TV4 när det lilla äcklet Jonas Gardell i en Parlamentet-sändning försökte göra sig rolig som en karikatyr av Fredrik Reinfeldt. Både Gardells och Parlamentets bäst-före-datum har gått ut. Och Peter Jihdes roll som någon form av vallokomotiv under valvakan förstod jag inte. Alla sportjournalister är inte predestinerade som dugliga programledare i seriösa sammanhang.
Även SVT nedlät sig till att försöka göra humorinslag. För vad var annars meningen med Kristian Luuk som ”entrévärd” när politikerna anlände till valstudion? ”Är du här, då måste man väl ha grävt djupt”, eller hur det nu var Carl Bildt uttryckte det när han kom. På något sätt kändes det som att bli blåst på spänningen när man i denna valstudio presenterade en valstudie gjord runtom i vallokaler som egentligen direkt pekade ut hur det hela skulle sluta. Men Claes Elfsberg och Karin Hübinette är säkra även om Hübinette blev en jädja snipig tjatkärring när hon gång på gång anföll Fredrik Reinfeldt med frågan om samarbete med SD. Reinfeldt sa direkt – som han sagt hela valrörelsen – nej, men det örat ville Hübinette inte alls lyssna på.

Nu blir det dagar av spekulationer. Mona Sahlin kvar? Det skiter jag i, för mig har även hennes bäst-före-datum gått ut. Alliansen i samarbete med miljöpartiklarna? Av flera dåliga variationer gäller det att välja det minst dåliga. Jag litar på att Reinfeldt och Alliansen fixar till det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s