Det finns tänkande P-vakter!

Standard

Skrev senast att jag skulle återkomma till besvärligheterna gällande infartstillstånden till Malmöfestivalen.

Hade egentligen tänkt att gnälla ordentligt. Men jag har tänkt om. Detta efter att faktiskt ha stött på en kvinnlig vakt vid dom bommar som stängt av Lilla Nygatan vid Malmborgsgatan. Hon kunde nämligen tänka själv!
Om man likt den manlige vakten jag tidigare träffat på och som kategoriskt vägrar en bil fullastad med trummor eller kontrabas att köra in för att lasta av, då blir jag förbannad. Så oerhört cementerad i sina enkelspåriga tankegångar utan förmåga att göra egna bedömning.  Även om han bara gör som han är tillsagd av kommunens byråkrater.
Men så finns det den kvinnliga vakt som kunde tänka själv och höjde på bommen. Heder åt henne. Självfallet körde bilen ut direkt efter urlastningen, eftersom det inte går att parkera inom det markerade festivalområdet. Hon insåg det orimliga i att först parkera, sedan ta sig till tältet ifråga för att hämta ett inpasseringstillstånd och sedan ta sig ut till bilen igen för att kunna köra in.

Vi i Hot House fick tre sådana här passertillstånd. Ett måste ”tillhöra” den bil som förser tältet med förnödenheter som t ex mattransporterna. Ett försvann med någon dansk som glömde lämna tillbaka det. Ett kvar.
Det här är ett löjligt system i dagens samhälle. Det finns handdatorer där man kan lägga in bilnummer på bilar som under en viss tid har tillåtelse att passera in och ut. Utrusta vakterna med en sådan. Som systemet nu är det som gjort för att ställa till djäkelskap och irritationer. Speciellt om vakterna är oförmögna att tänka själv.

Tack och lov var inte alla sådana. Tack till den kvinnliga vakten – ”som også så godt ud”, enligt min danske trumslagarvän!

Annonser

2 reaktioner på ”Det finns tänkande P-vakter!

 1. Laila Johnsson

  Hej Peter!
  Tänkte läsa juli-augusti bloggarna och upptäcker att ett ”sensommarvirus” troligen har slagit till! Tidigaste bloggen i augusti är från 8 augusti och artikeln före den (med flera) är från 2008.
  Originellt drag – men jag föredrar att läsa i tidsföljd 🙂
  Kram//Laila

  • pekasten

   Märkligt. Fattar inte vad som hänt. Men jag begriper inte så mycket om tekniken. Jag bara skriver… Får försöka undersöka det hela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s