Några riktigt fina dagar

Standard

Det har varit några bra dagar. Då tänker jag inte på ”familjegolfen” i Falsterbo där jag inte skall skylla det dåliga resultatet på en taskig bana. Men vi som är med i Sofiedals Golfklubb är förstås bortskämda. Detta om detta.

Men vi har haft några fina dagar i Hot house’ Jazztält, bortsett från vädret. Musiken har varit av mycket hög klass. Men det allra roligaste var dock personligt – att ultraljudundersökningen i går i Lund utföll till belåtenhet. Allt OK, inga nya cancersymptom så här långt. Skönt.
Men nu jazzen. söndagens stora begivenhet var förstås Roger Berg Big Band. Så oerhört proffsigt när Roger drog igång höstsatsningen som kommer att omfatta varannan torsdag med offentliga repetitioner på Tuppen och det tager sin början 23 september. Och eftersom Hot House börjar fredagen den 17 på samma ställe, så innebär det jazz på Tuppen varje vecka, omväxlande torsdagar och fredagar. Rätt bra tajmat.
I Jazztältet hade Roger Berg med sig tjejerna Sara Ahlcrona, Anna-Pauline Andersson och Lynette Koyana som rev av några Andrew Sister-arrangemang som Boogie Woogie Bugle Boy och Drinking Rhum and Coca-Cola. Det här är inga lätta grejer. Även om det ser så ut när ”systrarna” framför det. Oavsett vad som händer så var det här en av årets höjdare för Hot House.
Det var också Björn Ingelstam Band den sönderregnade söndagskvällen. Björn hade med sig danska jazzhus Montmartres ”hustrummis” Niclas Bardeleben och det är inte ett förringande av dom andra att påstå att Niclas blev publikfavorit. Spelkamrater var också pianisten Sven-Erik Lundequist, Harry Arnold-sällskapets ungdomsstipendiat förra året som utbildas på Malmö Musikhögskola av ingen mindre än Jan Lundgren. Dessutom en för mig ny basist, Jonatan Bremer, som som inte bara var Bardelebens ressällskap över bron. Han kunde verkligen hantera sin bas också! Niclas och Björn kommer tillbaka till tältet på fredag kl. 17.45 i Ingelstam-Bardeleben & Fat Tuesday och Lundequist kan höras – och ses – med Olof Karléns Kvartett i morgon onsdag 15.00!

Fint inhopp med grabbarna gjorde Sara Ahlcrona, som efter Roger Berg Big Band på söndagen bjöd på Ahlcrona Swingers tillsammans med bl a pappa Bengt på vibrafon och med Thomas Jonasson åter efter sjukdom på sin tenorsax – välkommen!. Jazz över generationerna och det samma kan sägas om Björn Ingelstams farsa Hans som före Björn Ingelstam Band i går fanns med i Dixie 4 You (bilden nedan) och idag med Old Fashioned Swingers med Håkan Ekwall som inledde tisdagen. Tänk så oerhört många fina musiker det finns!

Och tänk om Sydsvenskans musikskribenter kunde upptäcka det. Men dom skiter högaktningsfullt i vad som bjuds i Jazztältet. Det är väl inte fint nog!? Men Sydsvenskans dagar är nog räknade för mig som prenumerant. Så känns det mer och mer. En parentes i det här sammanhanget.

En parentes är inte kommunnens oerhört byråkratiska och cementerade tankegångar gällande infartstillstånden vid festivalen. Men det här skall jag återkomma till. Tältet får nu vänta tills i morgon. I kväll är det Derbykval på Jägersro, en av årets mest intressanta tävlingsdagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s