Usch, nu blev jag förbannad igen!

Standard

I väntan på att Åbergskvällen skall ta sin början hann jag få ett litet snack med landets hetaste travtränare, Lutfi Kolgjini. Som sålde fem hästar för över en miljon kronor på sin egen auktion på måndagskvällen.

”Det får man vara nöjd med. Ett otroligt stark facit. men samtidigt är det så, att hästar i mellanskiktet är svåra att sälja”, sa Ludde.
”Speciellt roligt var det att det kom nya hästägare som köpte några av dom dyra hästarna. Och att jag för behålla dom i träning!”

En av dom nya ägarna är Jonas Thern. Eller nygammal, han hade häst hos Lars Thornberg på den tiden ”lila kusk” var aktiv som professionell tränare. Jonas Thern köpte treåriga Tiberina för 370.000 kronor. Tiberina har startat fem gånger och har vunnit tre segrar. Thern presenteras för övrigt på facktidningen Rondens internetsajt som tidigare tränare i Halmstad. Herregud vilken monumental okunskap. Jonas Thern är ju en av landets största fotbollsspelare med förflutet i både MFF och Benfica plus att han var med i det landslag som ”grävde guld” och tog VM-brons i USA 1994.
Däremot är det sant att den dyraste hästen på auktionen, treårige Nadir Kronos, köptes av en fotbollsspelare med förflutet i Halmstad, Tommy Frejdh. Som haft häst för en del år sedan men nu kommit tillbaka. Han betalade 1,5 miljon kronor för Nadir Kronos. Som också stannar kvar i Kolgjinis träning.OK, publikplatserna börjar fyllas. Och även i pressrummet blir det mycket folk i kväll. Det är inte så ofta numera.
Med glädje ser jag att Anders Engman från Sydsvenskan är tillbaka på sin plats. Tänk att han får fortsätta att bevaka Jägersro för katastrofen Anja Gatu… Under hans semester har Jägersro bevakats från Stockholm. Anja Gatu har ju sålt ut hästsportbevakningen till OTW, ett ATG-företag som huserar nånstans på Hötorget i Stockholm. Sydsvenskan har alltså inte haft någon på plats på Jägersro den senaste månaden. Snacka om att håna publiken på en av Malms tre stora arenor!

Skulle man kunna tänka sig att göra samma sak beträffande damfotbollens LdB FC vars publiksiffror ligger under Jägersros??? Naturligtvis inte, Sydsvenskan styrs ju också av feminister. Och sitter i knäet på LdB-basen Kent Widding-Persson liksom man ju gör med MFF. Usch, nu blev jag visst förbannad igen!

Annonser

2 reaktioner på ”Usch, nu blev jag förbannad igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s