Fin uppställning hos Jocke

Standard

Det stundar sommarens stora internationella travfest. Hugo Åbergs Memorial på Jägersro torsdag. Ett av hemmahoppen är tyskfödde och -ägde Brioni tillsammans med Joakim Lövgren.

Jägersro arrangerar av tradition ett pressmöte inför Åberskvällen torsdagen veckan före. I går var det dags. Pressbussen lämnade Jägersro och första uppehållet blev Brodda Stuteri. Där mötte oss Joakim Lövgren sålunda:

För första gången satt han på ryggen av Brioni som annars normalt har skötaren Marie Ullerup Hansen på ryggen när han skall ridtränas. Visst är det en utsökt bild. Om jag får säga det själv…

Margareta och Lennart Peterson-Brodda fanns förstås också i välkomstkommittén. Lennart kunde bl a välkomna grannen och systern Kerstin, sedan några månader nybliven ordförande Jägersro, och VD Lars-Åke Mårtensson. En av frågorna i den tävling med tio frågor som vi hade att genomgå gällde att på Brodda känna igen ett fölsto med föl i en hage. Vi hade att välja på Giant Diablo, Yatzy  Brodda och Lovely Godiva, samtliga toppston under sin aktiva karriär. Eftersom jag visste att Giant Diablo finns i USA och Yatzy Brodda är död, så var valet enkelt. Dessutom tyckte jag mig känna igen Lovely Godiva.
Joakim Lövgrens personal visade upp sex hästar i ett träningsjobb på rundbanan vid Brodda. För oss gällde det att sätta rätt nummer på hästarna i ett programblad som fanns med. Hästarna var Maximal Value, Luringen Palema, Strong Boy D.E., Uncle Joe’s Jet, Fiona K.L. och Yoggi Hornline, samtliga välkända hästar från Stall Lövgren. Maximal Value var den enda som var svart, Uncle Joe’s Jet enda fux, Fiona K.L. enda stoet och Strong Boy D.E. enda valacken vid sidan av Maximal Value,. Eftersom vi också fick beskåda hästarna på närmare håll var det inte alltför svårt att identifiera dessa. Yoggi Hornline, f.d. Rixhästen kände jag igen och så var ekvationen löst. Men det var faktiskt bara fotograf Daniel Larsson och jag som klarade alla. Om jag nu skall skryta igen. Men min blygsamhet förbjuder mig i alla fall att tala om vem som vann det mest värdefulla presentkortet på Jägersrorestaurangen hos källarmästaren Stefan W Allansson, som för övrigt hade fixat den utsökta grillbuffén hemma hos familjen Lövgren på Granliden.
Innan dess en tur i hästakärror med riktiga åkarkampar i dubbelspann för att bl a beskåda dom sammanlagt 87 travare av alla de slag som ”befolkar” dom jättelika ängarna och hagarna som gör Brodda Stuteri så unikt och framgångsrikt. Plus – förstås – en genomgång av vad som fanns i Jocke Lövgrens stall på Granliden.

Jocke berättade att stor del i att hans stall är så framgångsrikt har förstemannen och ”högra handen” Mikael Fagerberg som sköter det mesta vid sidan om, presskontakter, logistik (mycket resande och transporter) mm. Förutom den vanliga stallpersonalen. Han berättade också att det inte finns några hard feelings med Torvald Palema-ägarna Jan och Gertie Folgård som ju för några år sedan flyttade fjolårsvinnaren och tisdagsfavoriten i Åbergs till Åke Svanstedt. ”Det här är oerhörda känslomänniskor båda två och hade mycket svårt att klara pressen från en massa personer runtomkring när Torvald Palema drabbades av ideliga infektioner hos mig. Hästägande skall ju vara roligt och inte pressande. Vi gratulerar alltid varandra när vi har framgångar”, berättade Jocke. Så sant som det är sagt, det är ofta kretsen kring hästägarna som är svårast att hantera!

En mycket snygg uppställning från Joakim Lövgren i går. Men vilken jädra otur att Brioni fick startspår 8 längt ut på startbilsvingen. ”Därifrån går det inte att vinna. Men Jägersro kan få låna en skiftnycket av mig för att vinkla startbilsvingen ännu mera framåt!”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s