Roliga timmar i Tyrolen

Standard


Bild: Claes Westlin

Vill ni ha ett par roliga timmar. Åk till Solsäter utanför Höllviken och kolla Semestersabotörerna i Tyrolen. Sommarens skrattfest med Tommy Juth, Sven Melander, Mikael Neumann och gästande Maggan Bäcklin.

Jag vet. Kvällspostens Tony Kaplan skrev mer eller mindre ner föreställningen i Kvällsposten. Men vi har inte riktigt samma smak. Enligt Kaplans krönika i lördags (tror jag det var) så höll Mikael Neumann delvis med och meddelade att man gjort en del bearbetningar av föreställningen. Vara hur det vill med det. Kvällsposten recenserade i alla fall Semestersabotörernas fjärde årgång och det var mer än dom högdragna uppnäsorna på Sydsvenskan gjort. Den jävla blaskan blir bara sämre och sämre och inte minst kultur- och nöjesredaktionen skiter totalt i sina s k vanliga läsare, vänder sig bara till likasinnade elitistiska kolleger.
Jag hade i alla fall väldigt roligt i går kväll i det luftiga f.d. ridhuset hos gamle vännen ”Osta-Kent” Jönsson på Solsäter. Sven Melander drar det största komiska lasset. Han har en obeskrivlig timing och förmåga att vänta ut publiken. Inte bara i avslutande Holger Brache-monologen där han spånar vilt. Man anar att han lämnar manus lite då och då även i övrigt, hans kolleger har uppenbara svårigheter att hålla sig för skratt emellanåt.
Tommy Juth har sin återkommande monolog som Holger Braches fru Madelaine och är ju inte gammal (nåja…) operettcharmör från gamla Stadsteatern i Malmö för inte, hans sångnummer är det hög klass på. Genommusikaliske Mikael Neumann, som skrivit stora delar av Semestersabotörerna med Sven Melander blandar och ger som Pavarotti och Bob Dylan (bl a), gästande Maggan Bäcklin, klassiskt skolad pianist, är också ett komiskt fynd. Hon håller sig till trumpet och fiol eftersom pianot trakteras av enmansorkestern Peter Berglund med förflutet hos ”Kvinnaböske Band” och i Arlövsrevyn och han är magnifik som alltid.
Detta enligt min enkla bedömning men jag tror faktiskt att mina ledsagare Evorna, Kjelleman, Bosse och Fredrik håller med. Solsäter är väl värt en resa och Semestersabotörerna spelas tom. 31 juli.
En festlig programtidning, Semesterjournalen, rekommenderas. Här medarbetar bl a Åke Cato – också mannen bakom numret Taube Today – Staffan Wictorin och Jan Sigurd förutom semestersabotörerna själva.

Nämnde jag att Sydsvenskan är en jävla skitblaska? Och det beror inte enbart på sportchefen Anja Gatu…

Annonser

2 reaktioner på ”Roliga timmar i Tyrolen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s