Inget är nytt under solen

Standard

Att binda ris åt sin egen rygg. Det talesättet är det en och annan som kanske bör fundera på med tanke på senaste tidens händelser.

Är det egentligen så konstigt att Mona Sahlin och hennes rödgröna vänner tar chansen att sätta åt moderaterna efter händelserna med avgångne Sven Otto Littorin. Oavsett om om han är skyldig eller icke skyldig till det en i alla fall tidigare en något lösaktig kvinna berättat för Aftonbladet. Att hon sålt sex till Littorin. Betalt för gammal ost, kanske man också kan kalla dom rödgrönas utgjutelser mot främst Fredrik Reinfeldt.
Det är bara några månader sedan kommun- och finansmarknadsministern Mats Odell från Kristdemokraterna i Alliansen uttalade sig sedan den rödgröna röran kommit med förslag om att kommuner och landsting skulle få 12 miljarder under åren 2011-2012. ”Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket”, sa Mats Odell. Någon, minns inte vem, kallade det för ”Tobleronepolitik” och man hänsyftade på en gammal affär där Mona Sahlin använt ett regeringskort för privata utgifter.
Den saken får förstås regeringen äta upp nu. Inte så konstigt, speciellt som Reinfeldt inte direkt kan lovordas för hur han behandlat Littorin-affären. I den kritiken från oppositionen måste jag hålla med. Tyvärr.
OM, jag skriver OM, Littorin köpt sex för sex år sedan, så är dock historien juridiskt sett preskriberad. Men förstås inte moraliskt. Liknande saker har hänt förr. På 70-talet var justitieministern (1969-76) Lennart Geijer misstänkt för samma sak som Littorin. Den gången tystades det hela ner, pressen vågade inte skriva sanningen fullt ut. Speciellt som Olof Palme tog Geijer under sina vingars skydd och förnekade hela historien som publicerades i Dagens Nyheter, skrivet av Peter Bratt. Bratts källa var ingen mindre än Leif G W Persson som arbetade för rikspolischefen. Sossarnas dementimaskin arbetade för fullt, Palme (kallade journalisterna för ”kloakråttor”), Geijer, dåvarande polischefen i Stockholm Hans Holmér, Ebbe Carlsson fanns redan i kulissen. DN fick visst betala skadestånd. Och Aftonbladet vågade inte skriva. Men Expressen fick ut en promemoria från säkerhetspolisen som bekräftade historien.

Ingenting är således nytt under solen. Kanske de två herrar ur sosseeliten, Claes Borgström och Thomas Bodström, som så envetet men felaktigt och lögnaktigt hävdar att fotbollsfans ser till så att prostitutionen blommar under fotbolls-VM borde rikta sig mot politiker i stället?!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s