Förnedring i TV och press

Standard

Förnedringsjournalistik! I den mån det nu kan kallas för journalistik? ATG;s travsändningar och en ny krönikör i Expressen/Kvällsposten.

Är det inte besvärande för ATG att man inte vågar ta travsporten på allvar? Man ”kryddar” travsändningarna från V75 och V65 med allehanda löjliga inslag. Värst nu är Göran Borgås. En sympatisk kille som dessutom är en duktig referent. Men att han verkligen nedlåter sig till ett så förnedrande uppdrag som att spela Super-Borgås som en slags Stålmannen! Han är inte och blir aldrig någon skådespelare. Nu förnedras han genom att springa runt i trikåer och skifta herr- och damskyltar på bajamajor och munspray till en kille som förnekas kyssa sin tjej. Är det verkligen vad ATG:s travsändningar skall gå ut på??? Svensk travsport är i världsklass. Kan det då inte stå på egna ben utan att förnedras och förlöjligas med Åsa Nisse-inslag i TV4, producerat av ATG?!
Johan Edlunds gravallvarliga kamp mellan kuskar och tränare i att bl a rulla vattenfyllda bollar är inte mycket bättre. Det hör till saken att man i dessa program också klipper i loppen!
Jag tycker det är svårt att fortsättningsvis ta herrar Borgås och Edlund på allvar. Men det är väl så, att för pengar kan man nedlåta sig till mycket. Även förnedring i TV.

Expressen/Kvällsposten har städslat ett antal mer eller mindre kända 08-or som sommarkrönikörer. I går hette hon Ninni Schulman. Hon är tydligen författare bl a. Hon använde en halvsida för att skriva om att hon inte orkade göra någonting. Ville ingenting. Framförallt orkade hon inte hitta på någon krönika, ännu mindre skriva den. Ändå blev det en halvsida.
Möjligen var det ironiskt menat. Mot vad i så fall? Jag tycker hon förnedrar sig själv och det kan hon ju få lov att hålla på med. Men hon förnedrar och föraktar också läsarna som förväntas läsa det dravel hon åstadkommit. Är det verkligen så svårt att fylla tidningen nu när bröllopet är avklarat?!

Damen skall tydligen komma åter nästa måndag. Undrar om hon vill och orkar då?

Annonser

En reaktion på ”Förnedring i TV och press

  1. Eva Nilsson

    Tack….jag hoppas verkligen att Ninni ”whatever” verligen inte orkar och att hon tagit ut sig fullständigt tills nästa vecka…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s