Bara dödsannonserna kvar, Sydis!

Standard

Så har en av dom sista bastionerna fallit. Sydsvenskan har tagit emot ATG som redaktionell medarbetare. Slängt alla tankar om oberoende över bord.

Inget, jag skriver inget, har blivit bättre sedan man tog in Anja Gatu på sportredaktionen. Först som krönikör och sedan några månader som sportchef. Hon får säkert en guldstjärna av ekonominissarna på tidningen för att hon tagit in ATG-bolaget OTW Media i hästsportens tipshantering. Alltid sparar det väl nå’n krona. Ett mediabolag som snart har totalt monopol på hästsporttipsen här i landet. I nåder lär nuvarande hästsportredaktören Anders Engman få ha kvar att skriva om Jägersro. Hur länge det nu varar?!
Var tar den granskande journalistiken vägen på Sydsvenskan? Man sitter redan i knäet på Malmö FF och damfotbollens LdB FC.
Gatu har skrivit att hon börjar gilla vuvuzelornas entoniga gnällande vid fotbolls-VM och kanske kan tänka sig att köpa med sig en hem. Det tycker jag hon skall göra. Så kan hon sitta på en entonig redaktion och blåsa. Köp en till MFF-kramaren Max Wiman också. Så kan man tuta gemensamt. Oberoende journalistik och läsarna kan man fortsätta att skita i.

Nu är det snart bara dödsannonserna som gör att man eventuellt kan tänka sig ha Sydis som morgontidning…

PS. Vill ni ha bra läsning så rekommenderar jag Åke Catos bok ”En levande gosse”. Cato är en RIKTIG journalist till skillnad från en del andra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s