Festivalen tas över av byråkraterna

Standard

Det stundar en ny Malmöfestival om drygt två månader, den 20-27 augusti. Föreningen Hot House som jag sitter i styrelsen för är med igen. För 13e eller 14e året, jag minns inte så noga. Men det har blivit tyngre och tyngre och svårare och svårare att driva det Jazztält som sedan några år står uppställt vid Södertull, där även Malmö JazzHouse finns i andra änden närmast kyrkogården.

Malmöfestivalen kom till en gång i tiden för att ge idrottsklubbar och andra ideella föreningar en möjlighet att dra in lite pengar. Nu handlar det mera om att kommunen skall få in slantar. Pålagorna har blivit fler och fler. Byråkraterna i stadshuset med olika filialer gör det allt besvärligare för oss. Skattemyndigheter och tillståndsmyndigheter gör sitt bästa för att jävlas.
Jag utgår ifrån att alla arrangörer i musiktälten liksom Hot House betalar sin orkestrar ”vitt”. Svarta kulor har aldrig varit något alternativ för oss. Alla som i övrigt jobbar i vårt tält gör det gratis. Så är det förmodligen i dom andra tälten också. Men lik förbannat så skall det föras ”loggbok” för alla gratisjobbare med tider in och ut och personnummer. Va’ f-n då för??? Att man fordrar det av vanliga restauranger för att ha koll så att inte någon svartjobbar är naturligtvis bra. Men för en veckas ideellt tältjobb?! Bara på jäkelskap!
Alla som arbetar med servering skall också lämna in en form av ”CV” med vilka bakgrunder man har. Det är tillståndsmyndigheten som kräver detta genom en utredningssekreterare som heter Hedvig Hellerstedt. Förmodligen en av överhönan Marie Paulys lakejer som har för litet att göra. Dessutom skall kommunen ha 4.500 spänn för pappersbuntarna.
Kassaapparater, viktigt, viktigt. Nu tvingar skatteverket på oss en helt ny version med tillhörande ”svart låda”, en box för ytterligare kontroll. Visst, dom går att hyra. Men till höjda kostnader.
Jag skriver det en gång till – det handlar om en veckas ideellt arbete! Som fyrkantiga byråkrater från kommun och skatteverk numera gör allt för att försvåra.

Några kortisar:

Deckarförfattarinnan Liza Marklund skriver att hon nu tar paus från krönikerandet i Expressen/Kvällsposten. Bra. Det borde den socialistiska Mona Sahlin-kramaren gjort för länge se’n.
En annan sosse har utkommit med en ny deckare. Förre justitieministern Thomas Bodström. Den har blivit lika sågad som hans debutroman. Nu vill han och vänsterblocket i oppositionen avsätta Carl Bildt utan att ens eventuellt åtal väckts i ”Lundin Petroleum-affären” i Sudan. Bevare oss för trion Bodström-Ohly-Wetterstrand också. Bodström är ju dessutom AIK-are. Usch!
Jakten på Victoria och Daniel och deras semesterort har börjat. Inte oväntat är det kungakramaren Johan T Lindwall i Expresssen/Kvällsposten som leder drevet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s