Niclas har intagit hemlandet

Standard

Danske Niclas Bardeleben är ett ungt trumlöfte som håller på att göra sig ett namn i hemlandet nu. 19-åringen har gjort stor succé på nyöppnade Jazzhus Montmartre på St Regnegade i Köpenhamn.

Vi som följer den äldre jazzen har hört – och sett! – honom i Hot House’ Jazztält vid fjolårets Malmöfestival liksom vid en spelning med Ingelstam-Bardeleben Fat Tuesday på Tuppen. Han har också medverkat hos Malmö JazzHouse på La Couronne. Berlingske Tidende i Köpenhamn skrev den här recensionen i söndags efter tre kvällar med italienska sångerskan Alice Ricciardi, där hon kompades av bl a Niclas Bardeleben.
Niclas (som har slutat på Skurups jazzlinje nu) kommer tillbaka till Montmartre under Copenhagen Jazzfestival 2-10 juli. Då leder han varje kväll (natt) en jamsession med start kl. 23.58 med uppdykande olika musiker. Spännande.

Eftersom jag är en av musikbokarna till Hot House och Malmöfestivalen hoppas jag förstås att Niclas kommer till oss igen. Kanske med Björn Ingelstam Band och/eller med Fat Tuesday som är inbokade. Programmet är snart helt klart. Kan följas på Hot House’ hemsida, klicka här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s