Feministerna ha tagit över

Standard

Ni glömmer väl inte att klicka in på Åke Stolts krönika varje fredag på Skånes Idrottsförbunds hemsida. Det finns en länk till höger på den här sidan.

Det är många kloka åsikter han framför där. Och jag undrar hur nöjd han egentligen är åt den utveckling som sportsidorna på hans gamla tidning Sydsvenskan fått. I den krönika som publiceras idag skriver Åke Stolt om ”Idrott som kommunens ”draglok”. Det har tydligen gjorts en forskning, eller i alla fall undersökning, om vilken som är landets bästa idrottsstad, där Göteborg vinner före Stockholm och Malmö.
Så här skriver Stolt bl a:
”Malmö får kritik för otydlig strategi men plus för fina arenor och stark tillväxt. Tydligen har Malmö också fått poäng för att kommunen stöttar det 2-miljardersprojekt som går under namnet World Village of Womens Sport. Det är också att dela ut poäng till en match som inte ens är spelad. Jag höjer ett varningens finger för något som kan vara tidernas PR-kupp och mediabluff. Okritiska journalister har blundat och svalt ett lockbete utan att verkligen undersöka hur, när och varför världen behöver ett idrottsligt kvinnocentrum med säte i Malmö.”

Jag kan inte se annat än att det där med ”okritiska journalister” gäller Sydsvenskan, vars utnämning av Anja Gatu till först krönikör och från mars i år till sportchef åstadkommit en katastrofal utveckling av sportsidorna mot en feministisk propagandaapparat. Redan när World Village og Womens Sport på Hästhagen lanserades av PR-pigge Kent Widding Persson för så där en 1,5 år sedan var jag starkt kritisk och stort frågande till det storskaliga projektet. Som dock Anja Gatu och Sydsvenskan svalde med hull och hår.
Kent Widding Persson har ju också – de vet vi som läser Sydsvenskan – fått Gatu och hennes feministiska kamrater att bli ett PR-organ för Widding Perssons egen fotbollsklubb LDB FC som ägnas dubbla helsidor var och varannan dag så fort tjejerna har tåfjuttat (nu blir det väl ett jävla liv…) en boll. Max Wiman som vanligtvis glassar omkring som MFF:s hovskribent blev till och med så till sig i trasorna efter en match nyligen att han tyckte var den bästa match han sett alla kategorier  i år.
Sydsvenskans sportsidor numera består ofta av – som i dag – två helsidor damfotboll, två sidor damhandboll, kan man hitta ett reportage om styrkelyft för damer så blir det också två sidor. Och så MFF, MFF och åter MFF uppblandat med LDB FC och LDB FC. OBS! Jag vill verkligen att det skall gå bra för MFF, men Sydsvenskans trovärdighet står på spel med denna kompromisslösa hyllningsjournalistik som idag genomsyrar tidningens sportsidor.
När min prenumeration på tidningen, som jag följt sedan barnsben på 40-talet, går ut nästa gång skall jag allvarligt överväga om den skall förnyas. Jag har andra klagomål på Sydis också, som på deras teater- och musikbevakning. Men det här får räcka för nu.

…och att prenumerera bara för att läsa Per T Ohlsson på söndagarna blir lite väl dyrt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s