Vissa rader får man äta upp!

Standard

Vissa rader får man äta upp. Skrivet är skrivet. Det har jag blivit påmind några gånger om genom åren. Här är ett exempel.

När en yngling vid namn Claes Lundell 1967 kom in i bandomarnämnden på Jägersro skrev jag i Kvällsposten: ”Claes Lundell är nog en bra och duktig pojke men i det här sammanhanget lär han inte bli någon förstärkning.”
I går avgick Claes Lundell efter 30 år i styrelsen för Skånska Travsällskapet varav 20 som ordförande! Och jag påmindes på nytt om min totala och fatala felbedömning. Det hör dock till saken att Claes och jag genom alla åren varit goda vänner och det säger nog mer om Claes än om mig…
Det är ett, får man väl säga, remarkabelt maktskifte som sker på Jägersro. Claes har vuxit in i sporten via dom flesta positioner. Precis som han i det civila tog sig upp som VD för Icopalkoncernen. Understarter, körkontrollant, bandomarnämnden, ordförande i måldomarnämnden, landets förste riksfunktionär när V65 infördes 1974 och så förtroendeuppdragen inom Jägersrostyrelserna från 1980, vice ordförande i travförbundet – där han har ett år kvar på sitt mandat – och ledamot av styrelsen för AB Trav och Galopp. Han var nog rätt så bra ändå, den unge pojken.
Att han kallas – nu kallats – ”den som bestämmer” på Jägersro vet han säkert om. Han är en ”doer”, det hände saker när han tog tag i det. Han gjorde sig också varje tävlingsdag ett ärende upp till det pressrum på Jägersro som han såg till att bli ett av världens finaste och mest funktionella. Det gör för övrigt också VD Lars-Åke Mårtensson och det är en sak vi sätter stort värde på. Även som ”civilist” hoppas vi Claes fortsätter med sina besök.

Claes Lundell har lämnat över till Kerstin Peterson-Brodda.

I går avtackades han först vid en luchmottagning i Derby Club där hyllarna var många. Han har varit skicklig på att skaffa ett stort nätverk till Jägersro, Lundell. Vid kvällens middag som jag tyvärr inte hade möjlighet att delta i blev det ännu fler tack till Claes. Den här middagen har under alla år varit ytterst delikat och den har inte blivit sämre när Stefan Widman Allansson tog över som källarmästare för Jägersrorestaurangen som nu drivs succéartat i egen regi. Mellan stämman och middagen sammanträdde den nya styrelsen för Skånska Travsällskapet och utsåg då sin nya ordförande. För första gången på Jägersro en kvinna vid rodret. Kerstin Peterson-Brodda, dotter till legendariske L.C.Peterson-Brodda, mannen som startade landets äldsta ännu fungerande travstuteri, Brodda Stuteri,som nu drivs av Kerstins bror Lennart och hans hustru Margareta. Själv är Kerstin rektor vid Baraskolan i Svedala Kommun. Och sambo med Jägersros förre VD Swen-Åke Borg.

Fast det senare har förstås inte ett dugg med det andra att göra. Men kan väl heller inte vara till någon nackdel?! Det tror jag knappast jag behöver äta upp…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s