Humanidrotten förhärligar doping

Standard

Travförbundet har inte oväntat bestämt sig för att till Överdomstolen överklaga ansvarsnämndens friande av tränaren Mikael Linderoth för påföljd – se förra bloggen nedan. Ett väntat och absolut nödvändigt beslut.

I dag kan man läsa att MFF:s fotrbollsmålvakt Johan Dahlin måste spela på smärtstillande medel hela säsongen på grund av ryggont. För detta kallas han hjälte.
Det är skillnad på folk och fä. Inom trav-och galoppsporten jagar man med blåslampa efter hästar som av misstag fått något nanogram smärtstillande i sig. En smula från en Treo eller liknande kan räcka. Som inte har den minsta betydelse för hästens prestationer. Det kan man hitta med de oerhört förfinade undersökningsmetoder som står till buds numera. Straffen är hårda och det kanske är nödvändigt. Bortsett då från fallet som nämns nedan där man efter undermåliga undersökningar, efterhandskonstruktioner och märkliga vittnen ursäktar de verkligt stora mängder av preparatet flunixin som fanns i dopingprovet. Det här har skadat det förtroende som finns för hästsportens kamp mot doping. För här handlar det ju verkligen om doping och inte felmedicinering.

När Överdomstolen kommer med sin fällande dom – något annat är otänkbart – är det ett renlighetskrav att ordföranden för ansvarsnämnden och säkerhetschefen på travförbundet omplaceras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s