Äntligen klartext!

Standard

Två intressanta TV-program i går kväll. Uppdrag Granskning i SvT1 och Efterlyst i TV3. Sveriges Television behandlade flyktingproblematiken i Vellinge. TV3 tog upp det accelererande skjutande i Malmö, som till stor del är relaterat till de s k K- och M-falangerna.

I Vellinge behövs inte SD, Sverigedemokraterna. Där har man dom ensamstyrande moderaterna. Kommunalrådet Göran Holm styr även om han lämnat ordförandeklubban i kommunstyrelsen till Lars-Ingvar Ljungman. Två goda vänner. Men kanske har det uppstått en liten spricka? Inför dold mikrofon hävdade den i borgmästarkedja patetiskt utstyrde Göran Holm att Vellinge ”svängt under galgen” beträffande mottagandet av ett fåtal flyktingbarn. Man skulle ha gjort så efter hot, att partipiskan från M-ledningen vint i luften. Det förnekar Lars-Ingvar Ljungman som menar att det var han som tänkte om och insåg att stämningarna i Vellinge svängt något i flyktingfrågan.
Reportern från Uppdrag Granskning, vad hon nu hette, gick i känd Janne Josefsson-stil hårt åt både Holm och Ljungman. Med rätta. Moderaten Holm tycker jag är en lika vidrig pamp som Malmösossen Ilmar Reepalu. Men det var ganska roligt när reportern fick svar på tal när hon försökte provocera en Vellingeinvånare som alldeles uppenbart inte var intresserad av att medverka. Där gick reportern för långt men åthutningen från intervjuoffret kunde jag inte gjort bättre själv: ”Det skall du skita i!”

I Efterlyst talade Hasse Aro klartext. Den klartext som fega tidningsmakare i t ex Sydsvenskan och Kvällsposten inte vågar stå för. Att det är etniska motsättningar som inletts långt utanför Sveriges gränser, på Balkan, som nu fortsätter i Malmö mellan K- och M-falangerna. Rena turen att ingen oskyldig kommit i vägen när dom olika medlemmarna försöker döda varandra.
Det får dom i och för sig gärna göra för mig. I slutna rum. Men Malmö är en osäker stad och fega journalister i stan vågar inte skriva klartext, att det är folk från Balkan som utgör faran. Hade det varit svenskar hade tidningarna säkerligen utan att tveka publicerat namnen.

Det var välgörande med klartexten i Efterlyst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s